Annonce
Sport

Brabrand-keeperen: Ørnen, der sommetider har vinger af guld

Tom Søjberg har høje forventninger til Branbrandmålmanden, Mathias Rosenørn. Arkivfoto: Axel Schütt

I lørdags fik de brudt forbandelsen, da de holdt deres eget mål rent. Fem ud af Brabrands syv forårskampe er endt uafgjorte, men en sejr giver selvtillid og fortrøstningsfulde miner. Alligevel tager Mathias Rosenørn og co. stadig bare én kamp ad

Fodbold: Fem af forårets kampe er endt uden en vinder. Nogle gange til stor frustration, andre gange til stor glæde over alligevel at få ét point med hjem.

Efter et opgør mod Kolding i starten af april, fremhævede cheftræner Tom Søjberg især to Brabrandspillere, som helst skal være i topform, for at holdet skal have en chance for at spille med om oprykning. Deriblandt manden i målet, Mathias Rosenørn.

- Hvis vi skal have en chance for at spille med om oprykning i de sidste kampe, så skal Kenan Hajdarevic og Rosenørn være rigtig dygtige, ellers har vi smidt kortene ud af hånden på os selv. Vi tror på, at vi har en chance, men så skal de to være 'on fire', sagde Tom Søjberg.

Og det var de egentlig begge i førnævnte kamp, altså on fire, selvom resultatet blev 1-1. Det kunne nemlig være gået meget værre, for ifølge træneren tog Mathias Rosenørn to 'verdensklasseredninger'. Som han sagde:

- Ørnen viste virkelig, at han har vinger af guld.

Den slags flotte ord er ikke nogle, der presser den jyske målmand. Beskedenhed er i højsædet, selvom han flere gange er blevet fremhævet som en af grundene til Brabrands succes.

- Vi er et hold, og vi kan ikke klare os uden hinanden, og på vores hold skal alle levere 100 procent, ellers så falder vi fra hinanden, og så vinder vi ikke nogen kampe. Jeg skal bare passe mit arbejde. Jeg synes ikke det lægger pres på, jeg er selvfølgelig glad for, at Tom synes, jeg er en vigtig del af holdet, men jeg skal bare ud og prøve at undgå, at bolden går ind. Så det er ikke fordi, jeg skal ændre så meget i mit spil. Det vigtigste er jo den samlede præstation, men man ser selvfølgelig kampe, hvor en angriber scorer 3-4 mål og en målmand kan redde samme antal friløbere, og så vil man kunne være kampafgørende, siger han.

Der har dog ikke kun været ros at hente til de to spillere og resten af truppen. For noget er ikke helt optimalt, når man bliver ved med at lave uafgjort, men det kan være vanskeligt at sætte en finger på, hvad der er galt.

- Det er svært at sige, synes jeg. Vi har godt nok ikke haft tur i den. Det er nogle små koncentrationssvigt. Det er et splitsekund i kampen, hvor der er en, der skal miste koncentrationen eller slækker i gassen, og så får de andre en chance. Vi må bare blive ved med at arbejde hårdt, og så må det vende på et eller andet tidspunkt. Jeg er fortrøstningsfuld.

Og i lørdags kom den første sejr i et stykke tid så, og det var ifølge Rosenørn fordi, at aftalerne blev holdt.

- Vi har trænet vores aftaler meget, finpudset dem. Og det, synes jeg, bar frugt i kampen i lørdags. Vi fik lukket godt nok af for dem, og fik ramt dem hurtigt efter 1 minut med at score første mål, og der kom vi oven på, og så har vi styr på vores aftaler i kampen. Så kan man se, at det virker, at vi har brugt lidt mere tid og haft lidt mere fokus på det på træningsbanen. For hvis jeg kan tage det med over i kampen og udføre det der, så er det bare fedt, det giver selvtillid, og sejre løfter altid noget, siger han.

Men faktisk er de ikke gået fra en kamp uden point i hele 22 runder af anden division, og den slags statistikker er nogle af dem, der giver truppen troen på, at de er et hold, der hører til i kampen om toppen. Men de to grønne pladser i toppen af tabellen er hverken cheftræneren eller spillerne alligevel særlig meget for at snakke om.

- Jeg tænker ikke ret meget på det. Hvis man kigger i tabellen, kan man godt se, at vi ligger deroppe, men vi tager en kamp ad gangen, og så må vi se, hvad det rækker til i sidste ende. Det ville selvfølgelig være utrolig fedt at kunne være med til det sidste, men det kræver, at vi fokuserer på én kamp ad gangen og arbejder stenhårdt i dem alle sammen, for ellers har vi ingen mulighed overhovedet for at være med, så jeg ser os ikke som favoritter. Snakken går ikke så meget på, om vi har forventninger om at rykke op eller ej, vi vil bare gerne vinde den næste fodboldkamp, der kommer, siger han.

Og den næste fodboldkamp, som øjnene skal rettes imod, får de besøg Rødovre-holdet Avarta. Og ørnen er ikke ligefrem overmodig, når det gælder den modstander.

- Det bliver en svær kamp. Det er et godt Avarta-hold, der kommer, så det er svært at sige, men det bliver en tæt kamp, det er helt sikkert. Vi spiller kun tætte kampe. Vi må arbejde benhårdt, og hvis vi alle sammen gør det, så skal vi nok få noget godt med derfra, siger han.

Kampen spilles kl 14 på Brabrand Stadion

Annonce

2. division opryk:Lørdag 29. april kl. 14: Brabrand-Avarta

Lørdag 29. april kl. 15: Aarhus Fremad-B93

2. division nedryk:

Lørdag 29. april kl. 15: Odder-FC Svendborg

Lørdag 29. april kl. 15: HIK-VSK Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce