Annonce
Sport

Brabrand ligger lunt i svinget til en god pose tv-penge: - Måske plads til en træningslejr

Brabrand møder Næstved lørdag. Arkivfoto: Ole Nielsen
Efter lørdagens runde i 2. division udbetales der for første gang tv-penge i denne sæson. Særligt Brabrand ligger fornuftigt i tabellen efter et flot efterår, men pengene rykker ikke det helt store for de blåblusede, der dog måske kan finde luft i budgettet til en træningslejr.

FODBOLD: Runde 11 klinger i grunden lidt ligegyldigt. Der har allerede været ti forinden, og der kommer vel også nogle flere lige om lidt, så hvorfor skulle lige præcis dén runde være speciel?

Der er penge på spil. Kort og godt. I weekendens runde, der for både Aarhus Fremad og Brabrand IF byder på hjemmekampe mod to af rækkens bedre mandskaber, er der slet og ret kolde kontanter på højkant.

For rundens afslutning markerer nemlig den første fordeling af tv-penge til de 12 deltagende klubber i den nye 2. division.

Annonce

Og hvad kan sådan en omgang tv-penge så? Rykker det overhovedet noget for de to århusianske klubber? Eller er det simpelthen bare en lille ubetydelig post i et større regnskab?

Ændrer ikke på udfordringer

I Brabrand er budgettet ikke så stort. Der blev før sæsonen budgetteret med bundplaceringer, og det ultimative mål var ren og skær overlevelse.

Men Tom Søjbergs tropper har imponeret, ligger på en femteplads, har vundet ganske meget. Så der er flere penge i sigte for de blåblusede århusianere, end der umiddelbart blev regnet med.

- Det er klart, at for et budget som vores størrelse, som jo er ekstremt mikroskopisk i forhold til de andre, så er det rart. Vi kæmper jo helt vildt for at få et sponsorat på 25.000 kroner, så på den måde konsoliderer det jo vores drift, fortæller Andreas Rasch-Christensen, der er formand for eliteudvalget i Brabrand.

Han pointerer dog samtidig, at selvom de ekstra tv-penge er et kærkomment bidrag, er det begrænset, hvad det reelt kan rykke for de nuværende femmere i 2. division.

- Det giver os ingen handlemuligheder. Det er da bestemt noget, vi er glade for og positivt overraskede over, men grundlæggende ændrer det ikke på de budgetudfordringer, vi har, og de ting vi skal arbejde videre med, hvis vi skal arbejde hen mod at have en bedre økonomi, kommer det fra Andreas Rasch-Christensen.

Annonce

Måske plads til en træningslejr

Mens det påpeges, at Brabrand blandt andet kan begynde at kigge mod næste sæson og driftsomkostningerne ved denne, så er der dog også en enkelt god mulighed i den nærmeste fremtid, som udbetalingen af tv-penge potentielt kan hjælpe med at realisere.

- Det kan måske betyde, at vi kan komme på en træningslejr. Men det er også godt. Det er fandeme godt. Det er enormt vigtigt, men det er klart at sammenlignet med mange andre, så er det jo småtteri, siger Andreas Rasch-Christensen.

For Brabrand skal stadig være skarpe i resten af sæsonen. Formanden for eliteudvalget regner ikke med, at man ved anden og tredje udbetaling også ligger på en femteplads, som det lige nu er tilfældet:

- Der kommer vi stadig til at have blikket rettet mod de nedre dele af turneringen. For der skal kæmpes. Det er gået rigtig, rigtig godt, det må man sige, men vi har også haft marginalerne på vores side.

Annonce

Ølsalg på en solskinsdag

Andetsteds i byen arbejder man med et lidt andet budget, dog stadig et budget, der ikke ligefrem vælter kegler i 2. division. Aarhus Fremad kan, afhængig af lørdagens resultater, ende på alt mellem en sjetteplads og en tiendeplads, men forskellen på de to placeringer er på ingen måde afgørende.

- Jeg vil tro, at en solskinsdag gør nok det samme i ølsalg for os, som forskellen mellem de to pladser. Så jeg vil sige, at rent moralsk og psykologisk så betyder den sjetteplads meget mere, end det økonomisk kaster af sig, fortæller administrerende direktør i Aarhus Fremad, Lars Kruse.

På Riisvangen rykker tv-pengene heller ikke det helt store, og op til sæsonen var der altså ikke som sådan budgetteret med en markant højere placering, end det kan blive tilfældet, når weekendens kampe er færdigspillet.

- Men spørger du til den sportslige målsætning, havde vi selvfølgelig gerne ligget højere, pointerer Lars Kruse.

De to århusianske 2. divisionshold får lørdag begge besøg af sjællandske gæster. Hellerup IK kommer forbi på Riisvangen, mens Brabrand tager imod topholdet fra Næstved Boldklub. Begge opgør sparkes i gang klokken 14.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce