Annonce
Sport

Brabrand-profil glæder sig til forårets lynprogram: Jacob Linnet vil tilbage til øverste niveau herhjemme

Jacob Linnet er klar til at vise vejen for Brabrand i foråret. Midtbanespilleren håber han kan gøre så god en figur, at klubberne i 1. division og Superligaen igen vil kigge hans vej. Foto: Ole Nielsen
Jacob Linnet vendte tilbage til Brabrand i begyndelsen af det nye år. Ambitionen var at bruge foråret til at spille sig til en ny kontrakt i en af de to øverste rækker, men nu glæder den 25-årige fodboldspiller sig bare til at komme tilbage i kampform i 2. division.

FODBOLD: De er blevet lukket ud på banerne, hvor de kan træne i mindre grupper. Et foreløbigt kampprogram er strikket sammen for de sidste seks runder i både op- og nedrykningsspillet i 2. division.

De mangler dog en ting. Det endegyldige ok til at gå i gang. Håbet er, at 2. divisions fodbold bliver en del af tredje fase af genåbningen af Danmark, så turneringen kan gå i gang i midten af juni og være færdigspillet i begyndelsen af juli. Et program, der giver holdene to kampe pr. uge.

En af dem, der står og tripper for at blive sluppet løs på grønsværen er Brabrands 25-årige midtbanespiller Jacob Linnet. Han skiftede kort inde i efteråret til Superligaklubben AC Horsens på en kortvarig kontrakt. Her blev det til fire indhop for Linnet og en håndfuld kampe i reserveligaen. Kontrakten blev dog ikke forlænget, da den udløb ved årsskiftet, og da Linnet allerede havde optrådt i 2. division for Brabrand og i Superligaen for Horsens, så kunne han ikke tage videre til en tredje klub på grund af reglementet.

Derfor vendte han tilbage til Brabrand i begyndelsen af året og var klar til at brage ud for sin gamle klub i foråret, så han på ny kunne sætte en streg under sine kvaliteter på banen og gøre ham interessant for klubber på et højere plan.

Coronaepidemien har dog gjort foråret væsentligt mere komprimeret.

- Jeg fik ikke så meget spilletid i Horsens, så tanken med at tage tilbage til Brabrand var at få nogle flere minutter og spille mig i en bedre kampform, så jeg var klar til at blive skudt afsted igen, hvis den rigtige mulighed opstod for mig, fortæller den 25-årige.

Jacob Linnet var en del af AC Horsens Superligatrup i efteråret 2019. Foto: Ole Nielsen.

Lidt mere kropskontakt

Men selvom sæson har balanceret på en knivsæg og fortsat ikke er sikker på at blive færdigspillet, så har den unge fodboldspiller forsøgt at holde fast i et positivt sind. Selvtræningen er blevet kørt på et seriøst plan, ligesom han har forsøgt at tilføje ting, han normalt ikke ville have tid til at arbejde med.

Med muligheden for at spille lige om hjørnet, så håber Jacob Linnet dog, at der bliver givet grønt lys til mere fodbold på denne side af sommerferien.

- Lige i begyndelsen måtte vi jo hverken lave hovedstød eller brysttæmninger. Vi kunne jo nærmest bare tjatte til bolden, slå afleveringer og skyde på mål. Det var ikke meget anderledes end det, som du kunne lave i selvtræning. Efter vi har fået lov til at have lidt mere kropskontakt, så har vi helt klart fået mere ud af det, men man savner da muligheden for at kunne kløve en i ny og næ, griner Linnet og fortsætter:

- Jeg synes, at vi er ved at være tunet ind. Du kan godt mærke, at intensiteten og tempoet har fået et nøk opad i takt med, at vi nærmer os en mulighed åbning. I Brabrand er vi i en speciel situation, fordi vi hverken kan rykke ned eller nå at blive en rigtig del af oprykningskampen. Jeg håber dog folk er så vilde efter at komme i konkurrence igen og give den fuld gas, så vi kan få noget ud af de her seks kampe. Det er klart, at der nok skal prøves nogle ting af frem mod en ny sæson, men jeg håber intensiteten vil være den samme, siger Linnet.

Annonce

Det rigtige tilbud

Han lægger ikke skjul på, at opholdet i Horsens' Superligatrup har givet ham mod på mere fodbold på højeste plan. Den nuværende situation i dansk fodbold gør det svært at spå om fremtiden, men det er hans håb og mål, at han igen kan ramme et spillemæssigt niveau, som vil gøre ham interessant.

- Jeg skal helt sikkert bruge de seks kampe i foråret til at vise mig fra min bedste side. Jeg er ikke færdig med at søge muligheden for at komme til at spille fodbold på fuldtid. Lige nu læser jeg ved siden af min sport, men hvis det rigtige tilbud skulle dukke op, så er jeg klar til at sætte uddannelsen på standby. Jeg vil gerne nå længere med min fodbold, men det skal også være det rigtige tilbud ellers kan jeg sagtens se mig selv spille i Brabrand og færdiggøre min uddannelse ved siden af, siger Jacob Linnet, der er i gang med fjerde semester i erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet.

- Vi var jo oppe og vende i 1. division med Brabrand og der kunne vi godt være med. I hvert fald i anden del af sæsonen. For mig handler det meget om at vænne sig til tempoet, når du taget et skridt op, men jo flere minutter du får på banen og jo mere erfaring du henter ind, desto bedre bliver det. Du vænner dig til det i takt med, at du spiller og træner med andre på det niveau, siger Jacob Linnet.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Påvirker tog i hele landet: Togtrafikken er gået i stå mellem Jylland og Fyn

Aarhus

Panik blandt byrådskandidater: Valgplakater skal op lørdag, men de kan ikke tåle vand - sådan er det jo, siger producent

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Annonce