Annonce
Sport

Brabrand rev point fra Fremads oprykningsdrømme i Derby della Vice-capitale

Mahamadouba Conte var blevet rykket frem på Brabrands midtbane til lørdagens lokalopgør. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremads oprykningschancer led endnu et knæk lørdag i en velspillet 2. Divisionskamp.
Annonce

FODBOLD: De mest specielle kampe i fodbold er de såkaldte "derbyer". Lokalopgør. Der er bare dét ekstra på spil, når to klubber fra samme by mødes.

Med Aarhus-briller er der nogle stykker af de her lokalopgør i 2. Division. Men der er ingen, som er større, end når Aarhus Fremad møder Brabrand IF.

Derby della Vice-capitale, har denne avis efterhånden kaldt det nogle gange. Det er den tidligere Aarhus Fremad-cheftræner Morten Mølkjær, der opfandt det begreb. Og det er i virkeligheden meget rammende.

For der er noget ekstra på spil i de her kampe. Det var der også lørdag på /domis Park. Der var flere tilskuere på lægterne, end der normalt er i Brabrand.

Og med rette.

For der blev spillet en rigtig god fodboldkamp, hvis eneste svaghed var, at den endte uden vinder - 1-1.

Annonce

Flotte mål

Kampen beviste også, at lokalopgør godt kan indeholde en bidsk, hård, maskulin stemning på banen, uden at det nødvendigvis behøves at blive taget med videre til bagefter. For eksempel kunne de to cheftrænere konverserende gå sammen ud til pause. Det var nok ikke sket for seks-syv år siden.

Men på banen var der knald på. Aarhus Fremads Christian Bech hamrede en Brabrand-spiller ned efter to minutter og trak et fortjent gult kort. Så var man ligesom i gang, men utroligt nok gav kampens dommer Emil Martinussen ikke et eneste gult kort i resten af 1. halvleg.


Det var tilfredsstillende, at vi skabte en kamp, som vi kunne have vundet.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Efter en målløs første halvleg kom sagerne mere i gang i de sidste 45 minutter, hvor Brabrand kom foran syv minutter inde i anden halvleg ved Kasper Andersen.

"Hold kæft hvor spiller vi godt fodbold mand," skreg Brabrand-chef Tom Søjberg, før han bankede begge håndflader ind i assistenttræner Jimmi Nielsens ditto.

Og målet efter de første 52 minutter var faktisk et meget godt billede på, hvordan kampen var forløbet. Brabrand havde styr på opgøret, Aarhus Fremad kunne ikke skabe chancer. Hjemmeholdets midtbane med Mahamadou Conte og Jacob Linnet styrede midtbanen med deres dygtige fysiske evner.

Annonce

Fremad havde det fysiske overskud

Men stille og roligt løb Brabrand tør for kræfter. Og det kunne Fremad kapitulere på. For de skabte store chancer, som burde have givet mål. Tre styk faktisk, hvoraf den ene gik ind, og de andre to burde have givet mål.

For selvom Søren Andreasens header udlignede kampen, var der fra tilskuerpladserne ikke meget tvivl om, at Fremads anden halvleg gjorde, at de burde have vundet kampen.

2. Division

Brabrand IF - Aarhus Fremad 1-1 (0-0)

  • 1-0 Kasper Andersen (51.)
  • 1-1 Søren Andreasen (74.)

  • Brabrand IF (4-4-2): Christian Tjell - Casper Lykke Jensen, Daniel Lundholm, Michael Pedersen, Frederik Jørgensen - Kasper Andersen, Jacob Linnet, Mahamadouba Conte (Thomas Viggers 90+1), Jesper Henriksen (Frederik Selch Poulsen 69.) - Malthe Boesen, Anton Søjberg (Henrik Borup 90+1)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner, Nicklas Ullum, Christian Bech, Emil Obitsø (Martin Mikkelsen 72.) - Magnus Kirchheiner (Lucas From 72.), Emil Hauge Mortensen, Lasse Hauge Mortensen, Nikolaj Kirk (Mathias Laursen Christensen 65.) - Christian Nissen (Søren Bugge 65.), Søren Andreasen
  • Advarsler: Brabrand IF: Malthe Boesen, Michael Pedersen, Aarhus Fremad: Christian Bech. 

Den tanke sad Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard også med.

- Vi synes, vi skaber en kamp, hvor vi kan tage sejren med. Det er et hold, der med udtryk, indstilling og lyd kommer med hvad de har, hvilket udfordrer os. Men vi kom tilbage og skabte en kamp, hvor vi både skabte trykket og havde chancerne.

- Det var tilfredsstillende, at vi skabte en kamp, som vi kunne have vundet. Det er selvfølgelig en ærgrelse, at vi ikke vinder. Vi ville gerne have været bedre noget før i kampen, men på løb og fight matchede vi Brabrand, og det er jeg tilfreds med, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Brabrand-træner så træthed

Hos Brabrand bekræfter man, at der i de sidste tyve minutter manglede kræfter. Indtil da havde holdet på mange måder lykkes med deres gameplan, og den nye målmand Christian Tjell havde ikke meget at se til på nær en enkelt gang, hvor han kom fint ud af sit mål og boksede bolden væk.

- Alle kæmpede, og vi arbejdede med dét, vi havde aftalt. Og så må vi acceptere, at vi ikke fik tre point i dag. Men sådan er et derby også. Det er et drama. De fik et dumt frispark og så er der nogen, der ikke fik dækket dét, de skulle, og så lå den i nettet. Men det lå mere til 2-0 til os, da de fik frisparket.

Men Fremad havde vel også et par store chancer inden udligningen?

- De var klart farligst på deres dødbolde, men det var nok ikke helt urimeligt, at de udlignede. Og så skiftede jeg måske for sent ud. Nogle af de farlige situationer opstod efter, at vores spillere blev trætte, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Det uafgjorte resultat er i virkeligheden dårligt nyt for begge mandskabers ambitioner. Aarhus Fremad har som målsætning at rykke op, men ligger nummer seks med syv point op til Jammerbugt på førstepladsen. Og den margen bliver måske endda endnu større, før Jammerbugt spiller først søndag mod rækkens bundprop fra Holstebro.

Brabrand har til målsætning at ende i top seks i denne sæson, hvilket vil placere dem i Danmarks tredjebedste fodboldrække i næste sæson. Efter dagens kamp ligger holdet nummer ni med fire point op til Aarhus Fremad på sjettepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce