Annonce
Sport

Brabrand sendte Fremad ud af pokalen efter rødt kort og forlænget spilletid

Aarhus Fremads Frederik Høgh og Brabrands Lukas Enevoldsen ses i én af mange, mange dueller tirsdag aften på Rrisvangen. Foto: Ole Nielsen.
Der var drama på drengen da Brabrand vandt 3-2 over Aarhus Fremad på Riisvangen tirsdag aften. Holdene måtte ud i forlænget spilletid hvor tilskuerne fik tre mål og en udvisning.

FODBOLD: Der var fuld valuta for pengene da Aarhus Fremad og Brabrand mødte i pokalturneringens 1. runde.

Gæsterne vandt 3-2 på Riisvangen Stadion efter forlænget spilletid.

Kampen blev afgjort af Brabrands Mike Kaljo på straffespark. Det var det sidste spark i kampen.

Få sekunder forinden var angriberen blevet nedlagt af Fremads Søren Gustav Bugge, der efter at have jagtet modstanderen en halv banelængde rev ham i trøjen akkurat på kanten af feltet. Bugge blev dermed udvist, ligesom han gjorde i sin debutkamp for Fremad i weekenden.

Da afgørelsen faldt havde de to hold været igennem 120 minutters fodbold.

Fremad bragte sig foran 1-0 i opgøret i begyndelsen af anden halvleg, da Christian Nissen headede et hjørnespark i nettet fra meget kort afstand til målet.

De to hold spillede en meget lige kamp, og derfor var det også en fortjent udligning som Anton Søjberg sørgede for midt i anden halvleg. Dermed skulle de to hold ud i forlænget spilletid.

Her bragte Brabrand sig foran efter få sekunder, da Mike Kaljo scorede på sit første straffespark, som han altså skulle vise sig at få to af.

Gæsterne så egentlig ud til at løbe med sejren indtil få minutter før tid. En høj bold ind i Brabrands felt mødte et Fremad-hoved og bolden trillede igennem benene på målmand Søren Vedsted, der for anden gang i kampen ikke så for godt ud.

Jublen var stor blandt de fleste af de 802 tilskuere på Riisvangen. Men glæden var altså kort, da Mike Kaljo tog forskud på den straffesparkskonkurrence, som alle var i gang med at indstille sig på.

- Jeg håber, vi lærer af det her. Og det er jeg helt sikker på, vi gør. Vi skal nok slå tilbage. Når vi kan komme tilbage bagud i forlænget spilletid, så kan vi sagtens komme videre. Det var en god indsats, det synes jeg. Men lige nu er vi ærgerlige over resultatet, det må jeg sige. Det gør ondt at tabe til Brabrand, sagde Fremads træner Morten Mølkjær.

- Det var en typisk Fremad-Brabrand-kamp. Spillet døde en lille smule i perioder, men der var masser af intensitet, masser af gang i den i felterne. Det stod hele tiden og vippede. Og der kunne sagtens have været et par mål mere til hvert hold, sagde Brabrands Tom Søjberg.

Annonce

Pokalturneringen

  • Aarhus Fremad-Brabrand 3-2 (efter forlænget) (0-0)
  • Nørresundby FB-IF Lyseng 2-1 (0-0)
  • IF Lysengs målscorer: Sebastian Skouboe.
  • Fuglebakken/KFUM-Vatanspor 3-1 (0-1)
  • Fuglebakken/KFUMs målscorere: Nichlas Knudsen 2, Martin Møller. Vatanspors målscorer: Issa Kharoub.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce