Annonce
Sport

Brabrand snuppede tre nye point i lokalt bulder-brag mod VSK: Men Søjberg kigger stadig mod nedrykningsstreg

Anders Kjeldgaards tackling på Thomas Viggers gav en del tumult på banen. Det endte med et rødt kort. I forvejen manglede VSK deres anfører Marcus Sloth, som havde karantæne. Foto: Ole Nielsen.
Brabrand var en mand i overtal i en hel halvleg, og det udmøntede sig i en sejr i Aarhus-opgøret mod VSK. Brabrand har dermed vundet samtlige af deres 2. Divisionskampe i 2021.

FODBOLD: Hvis man er nogenlunde velbevandret i biblen, så kender man også til historien om de ti plager.

En af dem er hagl. Det er nærmere bestemt nummer syv af Guds ti plager over Egypten.

I 2021 var det bare en plage over Brabrand Idrætsanlæg.

Annonce

Midtvejs i første halvleg begyndte de små kugleformede isdråber at terrorisere alt og alle på og omkring anlæggets kunstgræsbane. Heldigvis var det bare i få minutter.

Men modsat Biblen, hvor de ti plager blev til for at overtale Farao til et frigive de israelitiske slaver, så lykkedes det ikke for vejrguderne at tøjle Brabrands kontrol over VSK Aarhus. Brabrand var flyvende, vandt 3-0 i det århusianske lokalopgør lørdag eftermiddag, og har nu fået en perfekt start på forårssæsonen med tre sejre ud af tre mulige.

Men det absolut største samtalepunkt omhandlede ikke en Brabrand-spiller. Det kunne det nu godt have gjort. Kasper Andersen spillede endnu engang en strålende kamp om end han ikke fik scoret. Mike Kaljo scorede igen og har nu scoret tre mål i forårssæsonen allerede. Og Henrik Borup scorede to gange og skulle i den grad have scoret hattrick.

En halvleg i undertal

Men VSK's forsvarsspiller Anders Kjeldgaard blev sendt tidligt i bad i slutningen af anden halvleg i en situation, der i den grad var tvivl om.

2. Division

Brabrand IF - VSK Aarhus 3-0 (1-0)

  • 1-0 Mike Kaljo (19.)
  • 2-0 Henrik Borup (61.)
  • 3-0 Henrik Borup (82.)
  • Brabrand IF (4-4-2): Christoffer Kørschen - Casper Lykke Jensen, Daniel Lundholm, Simon Vesterbæk, Michael Pedersen - Mike Kaljo (Oliver Iserhorst 75.), Thomas Viggers, Jesper Henriksen (Benjamin Suner 85.), Mostafa Maarouf (Marco Kruse 90.) - Kasper Andersen, Henrik Borup (Anton Keblovszki 90.)
  • VSK Aarhus (4-2-3-1): Rasmus From - Malthe Karsberg, Anders Kjeldgaard, Jacob Green-Pedersen (Morten Dyrskjøt Andersen 80.), Rasmus Borup - Jonas Spornberger, Jacob Hansen Niklassen - Martinus Mandal (Magnus Clemmensen 80.), Oscar Scott Carl (Anders Fæster 65.), Thais Damgaard (Quoc Truong 55.) - Malthe Boesen (Jakob Rittig 80.)
  • Advarsler: Michael Kærgaard Pedersen og Mostafa Maarouf (Brabrand IF), Mads Post (assistenttræner (VSK Aarhus)
  • Rødt Kort: Anders Kjeldgaard (VSK Aarhus)

Både VSK-manager Jens Gjesing og Brabrand-cheftræner Tom Søjberg stod på den modsatte side af begivenhederne og syntes ved første øjekast, at det røde kort var hårdt. Men kampens dommerbedømmer stod lige foran situationen, og ifølge flere kilder noterede han et flueben ved beslutningen om at uddele en rød billet til idrætsanlæggets bad.

Han kom hårdt ind i den, Kjeldgaard, og havde både strakt ben, knopperne forrest og måske ikke helt kontrol over tacklingen. Men han ramte også både bold og mand, og selv mærkede han mest, at han ramte bolden.

Anders Gerding Kjeldgaard har spillet samtlige kampe fra start i denne sæson. Men i de næste to spillerunder må han se til fra tribunen. Foto: Ole Nielsen.


- For at være ærlig, vil jeg være lidt træt af at skulle vurdere, om der er rødt kort eller ej. Det er i hvert fald ikke min hensigt at skade ham. Det var at gå ind i tacklingen. Det eneste, jeg kan mærke, er, at jeg rammer bolden, og så rammer jeg måske ham lidt. Jeg vil sige, jeg højest snitter ham.

- Man må også give Brabrand, at de er gode til at få det til at se voldsomt ud. Der går jo ikke to sekunder, så står der 10 spillere og råber dommeren op i hovedet. Men om der er rødt kort eller ej, må jeg lade være op til andre at vurdere, siger Anders Kjeldgaard.

Annonce

Kaljo-afslutning blev rettet af

Over de 90 minutter kan der nu ikke ændres så meget på, at der, målt på spil og chancer, var synergi mellem resultattavlen og kampens udfald, men i første halvleg, og da kampen stadig var 11-mod-11, var kampen egentlig ret låst. Der var ikke de helt store chancer, men Brabrand kom alligevel foran, da Mike Kaljos afslutning fra distancen blev rettet af og drejede væk fra Rasmus From i VSK-målet.

Men efter det røde kort kom Brabrand til adskillige store chancer. Blandt andet fordi VSK gik til 2. halvleg med tanken om at sætte sig selv i kampens førersæde, selvom de mandskabsmæssigt ikke var ligeværdige.


Vi har sat en stime sammen, og så ser det bare megagodt ud. Jeg er virkelig superglad, for det havde vi slet ikke turde drømme om

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF


-Det er ikke fra udvisningen, at vores problemer opstår. Det er de første 20-25 minutter af den her kamp, der fra vores side er horribelt dårlige. Det hører slet ikke til i 2. Division. Vi holder ikke de relativt simple aftaler. Vi ved, at Brabrand kommer med god energi og er gode organisatorisk. Det har været vores helt store fokus i træningsugen, så de første 20-25 minutter frusterer mig.

- Vi kommer ind til pause, og vi valgte at gå efter at tage teten med 10 mand i anden halvleg. Det lykkedes vi ikke synderligt godt med, og det koster selvfølgelig nogle omstillinger.Men det, der ikke var godt nok, var de første 20-25 minutter. Men der skal også lyde stor respekt til Brabrand, som spiller godt i dag, siger VSK's manager Jens Gjesing.

Annonce

Søjberg kigger stadig nedad

Hans trænerkollega Tom Søjberg var modsat naturligvis meget tilfreds. Flere gange i kampen blev både forsvars- og angrebsspillere udsat for rosende ord.

Pludselig har Brabrand-mandskabet tre sejre i træk og har nu pludselig seks points margen ned til Danmarksserie-nedrykningsstregen.

- Vi har sat en stime sammen, og så ser det bare megagodt ud. Jeg er virkelig superglad, for det havde vi slet ikke turde drømme om. Vi kigger stadig nedad. Jeg husker stadig vores bundbrag mod Holbæk, hvor de klasker os tydeligt (Brabrand taber 1-3 i efterårets sidste kamp red.), og hvor de var bedre på alle parametre. Der tænkte jeg "hold da kæft, vi skal væk fra den nedrykningsstreg". Det er stadig fokus for mig.

- De point vi nu har, kan ingen tage fra os, men vi kan stadig hurtigt sovse os ind i et eller andet, siger Tom Søjberg.

Han kan være glad. For selvom der blev forsøgt at lægge en plage nedover Brabrand-holdet, er de stadig udbesejrede i foråret.

Torsdag spiller de allerede igen i en udsat kamp fra efteråret mod Jammerbugt. Hvis det også bliver en sejr, er Brabrand pludselig i top seks.

Sådan kan en god stime vende alt på hovedet i en tæt 2. Division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce