Annonce
Sport

Brabrand tabte pusten og smed point: Cheftræneren revser holdets manglede kloghed

Malthe Boesen (venstre) havde bolden i nettet i første halvleg, men hans mål blev underkendt for offside. Foto: Ole Nielsen.
Brabrand IF var bedst i store dele af opgøret mod Næstved. Men sjællænderne tog tre point efter en dødbold.

FODBOLD: Når man kigger på en fodboldkamp, vurderer man indirekte altid på årsager til forskellige ting.

Man tænker ikke over det, men man analyserer alligevel lidt inde i sit hoved, uanset hvor fodboldklog man end måtte være.

Tag for eksempel når et hold scorer kampens eneste mål efter 83 minutters spil.

Annonce

Et nødbremse midt på banen giver en god mulighed for et frisparksindlæg. Indlægget sidder lige i panden på holdets bomstærke angriber, som elegant header bolden i det lange hjørne.

Hvad er årsagen til scoringen? Nogle vil sige, at det er begåede frispark kort forinden. Andre vil kigge på mangelfuld opdækning af målscoreren.

Men Brabrands cheftræner Tom Søjberg vil pege på de ti minutter forud for målet, hvor Brabrand slap initiativet og grebet på kampen mod Næstved. Målet blev scoret af Mileta Rajovic, kampen blev vundet 1-0 af Næstved, som fører 2. division.

- I perioden inden målet har vi en central midtbane, der slår bolden ned i ingenting. Vi har en højre kant, der slår den ned i ingenting og drejer rundt om sig selv, selvom alle råber, han skal spille korte afleveringer. Vi har to centrale midtbanespillere, der løber i dybden ud i områderne, så vi ender med at tømme os selv for energi i den periode, og vi hjælper ikke os selv med at samle den energi igen.

- Typisk, når det sker, går der fem minutter, og så har vi problemer. Og det sker lige nøjagtigt, for så slår vi en bold, der ikke skal slås hen mod en mand, som er træt og derfor laver en dårlig tæmning. Han mister bolden, vi begår frispark, og så scorer de. Så jeg synes også, det er lidt selvforskyldt, at vi taber.

- Minutterne inden scoringen kunne vi have spillet langt klogere. Og nu skal spillerne sgu mærke den pind, der slår hårdt bagi, når man spiller sit eget spil og hele tiden opfinder, hvad man lige skal gøre, siger Tom Søjberg.

En tvivlsom offside-kendelse

Hvis man har sat tankerne helt på repeat, kan man nogle gange huske hele kampen igennem.

Og sådan finder man også andre gange en god årsag til et mål.

Brabrand var nemlig imponerende i starten af opgøret. De fik totalt vendt spillet over på deres præmisser. Med deres lange afleveringer, fysiske dueller, andenboldsspil og utallige standardsituationer var det dem, der styrede opgøret mod Næstved.

Jeg synes, vi leverer en fremragende præstation og forsøger at hjælpe hinanden med de aftaler, vi har. Det er træls, at vi ikke får taget fra på et frispark, som vi har godt styr på normalt. Det er enormt frustrerende.

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF

Næstved har et af rækkens højeste budgetter og har et hav af spillere, der som minimum har spillet i 1. division. Derudover er der også den ekstremt solide midterforsvarer Lasse Nielsen, som har spillet i både OB og FC Vestsjælland. Og som vel var den bedste spiller på banen lørdag.

Men i første halvleg scorede Brabrand to gange - begge annulleret for offside. Især det første mål var yderst tvivlsomt annulleret, da dommer Aydin Uslu - som i øvrigt dømmer i Superligaen til daglig - mente, at Kasper Andersen forstyrrede udsynet på Næstved-keeper Nicklas Dannevang.

Og knap ti minutter inden Næstveds mål, havde Malte Færge en gigantisk chance. Han driblede forbi tre mand, og skulle egentlig bare udplacere Dannevang i målet, som allerede havde sat sig på halen. Men han skød lige på og brændte på det skammeligste.

- Jeg synes, vi leverer en fremragende præstation og forsøger at hjælpe hinanden med de aftaler, vi har. Det er træls, at vi ikke får taget fra på et frispark, som vi har godt styr på normalt. Det er enormt frustrerende.

2. division, 11. spillerunde

Brabrand IF - Næstved Boldklub 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Mileta Rajovic (83.)

Brabrand IF (4-4-2): Henrik Lindhard - Quoc Truong, Michael Pedersen, Simon Vesterbæk, Casper Lykke - Martinus Mandal (Mike Kaljo 58.), Mathias Bonde, Malte Færge, Frederik Poulsen - Malthe Boesen, Kasper Andersen

Næstved (4-4-2): Nicklas Dannevang - Ludvig Henriksen (Marius Christansen 77.), Lasse Nielsen, Christian Enemark, Mathias Høst - Frederik Christensen, Mark Kongstedt, Mark Garly (Ertugrul Teksen 62.), Mathias Holm (Patrick Venzel 62.) - Mileta Rajovic, Ahmed Hassan (William Lenart 81.)

Advarsler: Brabrand: Casper Lykke og Mathias Bonde, Næstved: Lasse Nielsen

Tilskuere: 217 ved kunstgræsbanen på Brabrand Idrætsanlæg

Annonce

Fremad smadrede HIK

Brabrand havde mulighederne for at tage en vigtig sejr. Men Næstved vandt. Sådan er det nogle gange at være tophold.

Alle holdene i 2. division har nu mødt hinanden en gang hver på nær de fire hold, som først spiller søndag. Brabrand ligger nummer fem.

Også Aarhus Fremad var i kamp lørdag. Hjemme på Riisvangen bankede de Hellerup IK med hele 4-1. HIK kom ellers foran efter 44 minutters spil, da Aleksandar Lazarevic scorede på straffe, men bare minuttet efter udlignede Magnus Kirchheiner.

Bare fem minutter inde i anden halvleg stod der så allerede 3-1 til Fremad, da Lucas From havde scoret to gange. Og senere i halvlegen scorede Søren Andreasen så til slutresultatet 4-1.

Aarhus Fremad er derfor nummer seks i 2. division - med mindre AB søndag vinder over Kolding og dermed overhaler dem i tabellen.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce