Annonce
Sport

Brabrand-talent til prøvetræning i Norge

Anton Søjberg har tidligere spillet ungdomsfodbold i AGF. Arkivfoto: Ole Nielsen

FODBOLD: 2. divisionsklubben Brabrand må forberede sig på, at de ikke kan holde på topscorer Anton Søjberg for evigt.

Den 19-årige tidligere ungdomsspiller i AGF er i denne uge til prøvetræning i den norske klub Stabæk. For et år siden var han til prøvetræning i Superligaklubben Hobro.

Den norske klub blev i den forgangne sæson nummer otte og er ikke uvant med at kigge mod Aarhus. Senest har de haft Youssef Toutouh på leje fra AGF og Kasper Junker fra AC Horsens.

- Der er mange danske spillere, der ikke oplever det at komme væk hjemmefra, før de bliver solgt til en udenlandsk klub. Nu har jeg fået mulighed for at vise mig frem og prøve mig selv af i et fuldtids-setup – det ser jeg som en eksklusiv mulighed. Klubben har taget rigtig godt imod mig, og det er gået fint her de første par dage, siger Anton Søjberg fra det norske til Brabrand Fodbolds hjemmeside.

Anton Søjberg fik sin fodboldopdragelse i VSK Aarhus inden han skfitede til AGFs U17-hold og blev dansk mester.

På trods af sin unge alder har han i et par år spillet 2. divisionsfodbold i Brabrand, hvor hans far Tom Søjberg i øvrigt af cheftræner. I denne sæson er junior topscorer for klubben med fem mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce