Annonce
Sport

Brabrand tog en storsejr mod Aarhus-rivaler: - Resultatet og spillet var langt fra hinanden

Tobias Olesen scorede kampens mål, da han fra det højre hjørne af feltet bragede den ind. Arkivfoto: Ole Nielsen

FODBOLD: VSK Aarhus er det dårligst kørende hold i hele den danske 2. Division, hvis man ser deres seneste fire kampe.

Før i dag havde holdet lidt nederlag til Middelfart, Aarhus Fremad og Dalum, hvor i hvert fald to af de tre hold må forventes at ende i forårets oprykningsspil. Og i dag blev ondt til værre, da de tabte med hele 3-0 til Brabrand - endnu et hold, som må forventes at ende i pulje 2's bedste halvdel.

Men 3-0? Det var voldsomme cifre. Det var begge holds trænere enige om efter kampen.

- Det her var en kamp, der normalt enten ville ende 1-1 eller med en etmålssejr til Brabrand på 2-1 eller 1-0. Resultatets størrelse er ikke helt retvisende, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Chancerne var da også nogenlunde ligeligt fordelt, og efter få minutter burde VSK have været foran, da Mark Mikkelsen formøblede en friløber ved at skyde forbi mål. Faktisk har oprykkerholdet endnu ikke scoret på hjemmebane i denne sæson.

- Det er egentlig en meget lige første halvleg, men vi får bare ikke større chancer i 2. Division end den friløber, vi brænder. Vi var ikke gode nok i de afgørende situationer i dag, og det var en af dem, siger VSK's cheftræner Jens Gjesing.

Annonce

Vi kan ikke levere sådan noget forsvarsspil og forvente, at det ikke bliver straffet.

Jens Gjesing, cheftræner i VSK Aarhus

Filmen blev spolet frem

1. halvleg var utroligt nok målløs på trods af den føromtalte friløber, et stolpeskud fra Brabrands Lasse Møberg, samt en chance til hvert hold, hvor bolden var ved at blive tacklet ind.

Det tog dog blot ni minutter for Brabrand at score i anden halvleg. Den evigt aggressive Lasse Møberg viste ofte prøver på sin helt ekstreme fart, og så har han en evne til at få bolden med sig i svære situationer. Det var præcis, hvad der skete, da han driblede direkte igennem fire mand, før han iskoldt satte bolden ind i det lange hjørne. Møberg lignede en film, der var i gang med at blive spolet fremad - VSK-spillerne var i slowmotion.

- Det er fuldkommen vanvittigt, at han kan drible igennem fire mand, uden at der er en, som tackler ham. Vi kan ikke levere sådan noget forsvarsspil og forvente, at det ikke bliver straffet. Det er for dårligt, siger Jens Gjesing.

Længe lignede det egentlig, at det skulle blive det eneste Brabrand-mål, for de trak sig tilbage, mens VSK overtog boldbesiddelsen. Den bevægelige midtbanespiller Mark Mikkelsen var da også tæt på at udligne, da han var ved at styre bolden ind i det lange hjørne efter et frisparksindlæg.

I stedet blev kampen lukket med to scoringer i de sidste ti minutter.

Tobias Olesen var skurken i sidste uge, da hans arm gav Thisted et straffespark. I denne uge var han helten og scorede med et drømmehug fra hjørnet af feltet. Hvis man ikke vidste bedre, ville man næsten tro, at det var en form for højrebenet klon af Robert Skov. Det var det måske i virkeligheden også, for landsholdsspilleren og Tobias Olesen er gode venner og har kendt hinanden siden deres fælles tid i Silkeborg IF.

I overtiden afgjorde Anton Søjberg det så, da han blev sendt fri igennem og så hullet mellem benene på Mathias Rask Thomsen i målet.

- Vi var 100 procent med på fight og at holde aftaler. Det var en hektisk kamp med masser af dueller, og vi manglede stadig noget på klogskab og på smukt boldspil, siger Tom Søjberg, der netop for at fjerne noget hektik havde skiftet den mindre fysisk stærke Simon Vesterbæk ind i midterforsvaret i stedet for Thomas Viggers, der spillede i sidste uge.

Brabrand er derfor på en delt førsteplads i 2. Divisions pulje 2, hvor de ligger sammen med Aarhus Fremad. Den plads kan AB dog tage tilbage, hvis de vinder over Næsby søndag.

2. Division

VSK Aarhus - Brabrand IF 0-3 (0-0)

0-1 Lasse Møberg (54.)

0-2 Tobias Olesen (84.)

0-3 Anton Søjberg (90+1)

VSK Aarhus (3-4-1-2): Mathias Rask Thomsen - Jeppe Idskou, Jacob Green-Pedersen (Rasmus Borup Nielsen 49.), Anders Schultz - Jonas Spornberger, Sebastian Spornberger, Marcus Sloth Jørgensen, Malthe Karsberg Rasmussen - Mark Mikkelsen - Magnus Clemmensen (Christopher Denius Nielsen 75.), Thomas Rohde (Niclas Lind Simonsen 80.)

Brabrand IF (4-4-2): Søren Vedsted - Tobias Olesen, Lukas Enevoldsen, Simon Vesterbæk, Malte Færge - Mike Kaljo (Anton Søjberg 60.), Lasse Tougaard, Michael Kærgaard Pedersen, Frederik Poulsen - Lasse Møberg (Kasper Andersen 72.), Malthe Boesen (Casper Lykke Jensen 88.)

Advarsler: Michael Kærgaard Pedersen (Brabrand IF)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce