Annonce
Sport

Brabrand tog point fra topholdet

Kenan Hajdarevic scorede til 1-0 for Brabrand, der spillede 2-2 mod Thisted på udebane. Arkivfoto: Ole Nielsen

Oprykkerne var i front med 2-0 i Thisted, men fik kun det ene point med hjem til Aarhus.

Fodbold: Efter seks nederlag på stribe kom Brabrand tilbage på sporet i 1. division, da de søndag eftermiddag tog point fra rækkens nuværende tophold, oprykkerne fra Thisted.

Det endte 2-2 på Sparekassen Thy Arena, men Tom Søjbergs tropper var godt på vej til at levere den ultimative overraskelse, da udeholdet kort inde i anden halvleg fordoblede den føring, som Kenan Hajdarevic havde givet holdet, da han efter 37 minutters spil bragte Brabrand på 1-0.

Fire minutter inde i anden halvleg scorede Mikkel Ørbech til 2-0, men de blåblusede måtte alligevel se kampen ende på samme måde som sæsonens første møde mellem de to oprykkere, 2-2.

På to minutter bragte Thisted nemlig balance i kampen. Først reducerede Matej Podstavek til 1-2 i det 69. minut og kort efter var det rækkens topscorer Mikkel Agger, der scorede det udlignende mål for værterne.

Resultatet betyder, at Brabrand fortsat indtager pladsen som nummer næstsidst i rækken med ni point, mens Thisted holder fast i førstepladsen i 1. division.

- Vi havde talt om, at vi ville prøve at give Thisted en smag på deres egen medicin og stillede os helt tilbage og lod dem have bolden. Det passede dem tydeligvis ikke. De har fået meget skæld ud for at være defensive og kyniske og det forsøgte vi at udfordre ved at give dem igen på deres egen måde, sagde Brabrands cheftræner Tom Søjberg og fortsatte:

- Spillerne leverede generelt en god indsats, hjalp hinanden på banen og kæmpede godt. Vi formåede at holde Thisted i et godt greb, men i første halvleg gav vi nogle store chancer væk. Til sidst kom vi til at lave alt for mange dumme og unødvendige frispark og det var faktisk rigtig tæt på, at Thisted havde taget alle tre point, sagde cheftræneren.

Han glædede sig over endelig at have fået point til kontoen, men ærgrede sig også over det faktum, at gæsterne faktisk var tæt på at komme i front med 3-0, lige inden hjemmeholdet fik reduceret. Alligevel var det succesoplevelsen på en svær udebane, der fyldte mest hos træneren.

- Måden, vi håndterede opgaven på, fylder mere hos os end, at de fik udlignet til sidst. Kampen i dag viste os, at hvis vi kæmper hårdt og støtter hinanden på banen, så kan vi godt gøre en god figur i denne række og spille med om sejrene. Det handler dog om, at vi kan holde koncentrationen fast, også når vi bliver trætte til sidst, sagde Tom Søjberg.

Han gav debut til Tobias Olesen i dagens kamp og roste den unge spiller for at have gjort et stærkt indhop. Olesen skiftede til Brabrand inden denne sæson fra færøske NSI Runavik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce