Annonce
Sport

Brabrand-træner ærgrer sig over afgang: Målmand skifter til spansk klub

Henrik Lindhard skal for anden gang i karrieren spille i spansk fodbold. Foto: Ole Nielsen
Henrik Lindhard gjorde det så godt i efteråret, at han fremover kommer til at spille i den fjerdebedste spanske række.

Fodbold: En af Brabrand IF's absolut største profiler i foråret har valgt at søge nye græsgange.

Mandag aften blev det officielt, at Henrik Lindhard fremover skal spille for Xerez i den fjerdebedste spanske række efter en flot efterårssæson i Brabrand. Skiftet er det andet store tab for klubben på få dage, efter anfører Jacob Linnet i sidste uge skiftede det vestlige Aarhus ud med AC Horsens.

I stedet bliver det formentlig Søren Vedsted, der skal tage arven op efter Henrik Lindhard.

Søren Vedsted kom til i det nuværende transfervindue fra Svendborg/Oure, hvor han har stået fast, siden han var 16 år gammel. På nuværende tidspunkt er det dog en mindre forringelse af målmandspositionen. Det siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

- På nuværende tidspunkt er Søren Lindhard den næstbedste af de to, men han kan bygge på. Mod Aarhus Fremad i pokalturneringen manglede han en del i sine indgreb i feltet, men han har også to rigtig gode redninger på stregen. Han bliver rigtig god, når han vænner sig til den power, der er i en højere række, siger Tom Søjberg.

Annonce

Henrik Lindhard

  • Er 24 år gammel
  • Er målmand
  • Skifter til spanske Xerez
  • Nåede 16 kampe for Brabrand IF
  • Har tidligere spillet i Skive IK, færøske Fuglafjördur samt spanske Formentera.

Endnu en eksotisk rejse

Målmanden nåede derfor blot otte måneder i Brabrand, hvor han kom til efter et andet spansk eventyr i SD Formentera. Nu prøver han lykken igen.

- Henrik har stort set ikke lavet en fejl i hele efteråret, og det bliver et ret stort tab. Han var måske vores bedste spiller i hele efteråret, siger Tom Søjberg, der er cheftræner i Brabrand IF.

Xerez ligger i det sydvestlige Spanien, og holdet er i gruppe 10 i den fjerdebedste række, der er regionalt opdelt ligesom 2. Division. Her er man i pulje med de andre hold fra det vestlige Andalusien samt Ceuta, der er en lille enklave i Marokko.

- Jeg har haft løbende samtaler med ham henover efteråret. Han ville kun skifte væk, hvis han blev førstemålmand i en Superliga-klub eller noget mere eksotisk. Da jeg så hørte om interessen fra Spanien, vidste jeg godt, hvad klokken var slået, siger Tom Søjberg.

Henrik Lindhard nåede 16 kampe i Brabrand, hvor han indkasserede 15 mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce