Annonce
Sport

Brabrand-træner ærgrer sig over afgang: Målmand skifter til spansk klub

Henrik Lindhard skal for anden gang i karrieren spille i spansk fodbold. Foto: Ole Nielsen
Henrik Lindhard gjorde det så godt i efteråret, at han fremover kommer til at spille i den fjerdebedste spanske række.

Fodbold: En af Brabrand IF's absolut største profiler i foråret har valgt at søge nye græsgange.

Mandag aften blev det officielt, at Henrik Lindhard fremover skal spille for Xerez i den fjerdebedste spanske række efter en flot efterårssæson i Brabrand. Skiftet er det andet store tab for klubben på få dage, efter anfører Jacob Linnet i sidste uge skiftede det vestlige Aarhus ud med AC Horsens.

I stedet bliver det formentlig Søren Vedsted, der skal tage arven op efter Henrik Lindhard.

Søren Vedsted kom til i det nuværende transfervindue fra Svendborg/Oure, hvor han har stået fast, siden han var 16 år gammel. På nuværende tidspunkt er det dog en mindre forringelse af målmandspositionen. Det siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

- På nuværende tidspunkt er Søren Lindhard den næstbedste af de to, men han kan bygge på. Mod Aarhus Fremad i pokalturneringen manglede han en del i sine indgreb i feltet, men han har også to rigtig gode redninger på stregen. Han bliver rigtig god, når han vænner sig til den power, der er i en højere række, siger Tom Søjberg.

Annonce

Henrik Lindhard

  • Er 24 år gammel
  • Er målmand
  • Skifter til spanske Xerez
  • Nåede 16 kampe for Brabrand IF
  • Har tidligere spillet i Skive IK, færøske Fuglafjördur samt spanske Formentera.

Endnu en eksotisk rejse

Målmanden nåede derfor blot otte måneder i Brabrand, hvor han kom til efter et andet spansk eventyr i SD Formentera. Nu prøver han lykken igen.

- Henrik har stort set ikke lavet en fejl i hele efteråret, og det bliver et ret stort tab. Han var måske vores bedste spiller i hele efteråret, siger Tom Søjberg, der er cheftræner i Brabrand IF.

Xerez ligger i det sydvestlige Spanien, og holdet er i gruppe 10 i den fjerdebedste række, der er regionalt opdelt ligesom 2. Division. Her er man i pulje med de andre hold fra det vestlige Andalusien samt Ceuta, der er en lille enklave i Marokko.

- Jeg har haft løbende samtaler med ham henover efteråret. Han ville kun skifte væk, hvis han blev førstemålmand i en Superliga-klub eller noget mere eksotisk. Da jeg så hørte om interessen fra Spanien, vidste jeg godt, hvad klokken var slået, siger Tom Søjberg.

Henrik Lindhard nåede 16 kampe i Brabrand, hvor han indkasserede 15 mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce