Annonce
Sport

Brabrand-træner ærgrer sig over afgang: Målmand skifter til spansk klub

Henrik Lindhard skal for anden gang i karrieren spille i spansk fodbold. Foto: Ole Nielsen
Henrik Lindhard gjorde det så godt i efteråret, at han fremover kommer til at spille i den fjerdebedste spanske række.

Fodbold: En af Brabrand IF's absolut største profiler i foråret har valgt at søge nye græsgange.

Mandag aften blev det officielt, at Henrik Lindhard fremover skal spille for Xerez i den fjerdebedste spanske række efter en flot efterårssæson i Brabrand. Skiftet er det andet store tab for klubben på få dage, efter anfører Jacob Linnet i sidste uge skiftede det vestlige Aarhus ud med AC Horsens.

I stedet bliver det formentlig Søren Vedsted, der skal tage arven op efter Henrik Lindhard.

Søren Vedsted kom til i det nuværende transfervindue fra Svendborg/Oure, hvor han har stået fast, siden han var 16 år gammel. På nuværende tidspunkt er det dog en mindre forringelse af målmandspositionen. Det siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

- På nuværende tidspunkt er Søren Lindhard den næstbedste af de to, men han kan bygge på. Mod Aarhus Fremad i pokalturneringen manglede han en del i sine indgreb i feltet, men han har også to rigtig gode redninger på stregen. Han bliver rigtig god, når han vænner sig til den power, der er i en højere række, siger Tom Søjberg.

Annonce

Henrik Lindhard

  • Er 24 år gammel
  • Er målmand
  • Skifter til spanske Xerez
  • Nåede 16 kampe for Brabrand IF
  • Har tidligere spillet i Skive IK, færøske Fuglafjördur samt spanske Formentera.

Endnu en eksotisk rejse

Målmanden nåede derfor blot otte måneder i Brabrand, hvor han kom til efter et andet spansk eventyr i SD Formentera. Nu prøver han lykken igen.

- Henrik har stort set ikke lavet en fejl i hele efteråret, og det bliver et ret stort tab. Han var måske vores bedste spiller i hele efteråret, siger Tom Søjberg, der er cheftræner i Brabrand IF.

Xerez ligger i det sydvestlige Spanien, og holdet er i gruppe 10 i den fjerdebedste række, der er regionalt opdelt ligesom 2. Division. Her er man i pulje med de andre hold fra det vestlige Andalusien samt Ceuta, der er en lille enklave i Marokko.

- Jeg har haft løbende samtaler med ham henover efteråret. Han ville kun skifte væk, hvis han blev førstemålmand i en Superliga-klub eller noget mere eksotisk. Da jeg så hørte om interessen fra Spanien, vidste jeg godt, hvad klokken var slået, siger Tom Søjberg.

Henrik Lindhard nåede 16 kampe i Brabrand, hvor han indkasserede 15 mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce