Annonce
Sport

Brabrand triumferer i Vejle - og får nyt håb om redning

Brabrand vandt i Vejle. Foto: Michael Svenningsen

På et mål af Jacob Linnet i begyndelsen af 2. halvleg, vandt Brabrand højst overraskende 1-0 på udebane over Vejle Boldklub.

FODBOLD: Brabrand har igennem hele foråret vist en opadgående formkurve, og den foreløbige kulmination på den spillemæssige fremgang kom i søndagens kamp på Vejle Stadion, hvor Brabrand vandt med 1-0.

Målscorer og dagens helt var Jacob Linnet, der sendte bolden i nettet efter 56 minutter, og det var midtbanespillerens første mål i 1. division for Brabrand i turneringssammenhæng.

Derudover fyldte Jacob Linnet utrolig meget på midtbanen, og han gjorde det svært for Vejle i det opbyggende spil.

Vejle lå nummer et i 1. division, da holdene blev sendt på juleferie, men østjyderne har kun fået seks point i foråret og har mistet 1. pladsen, og måske sendte Brabrand dem helt ud af oprykningskampen. Det kunne i hvert fald godt se sådan ud.

Brabrand har erobret ni point i foråret, der er kun seks point op til Nykøbing FC og dermed en ny sæson i 1. division. Nykøbing FC har dog spillet et par kampe færre. Og op til Roskilde og Fremad Amager er der kun syv point, så situationen ser ikke så håbløs ude mere.

Vejle dominerede kampen i 1. halvleg, men havde faktisk kun en stor chance, som ikke blev udnyttet. Hjemmeholdet var flere gange tæt på at blive farlige, men stort set hver gang, en Vejle-spiller forsøgte sig, kom der en Brabrand-fod i vejen, eller også greb Brabrand-keeper Can Dursun sikkert ind.

De sidste 10 minutter trak gæsterne sig tilbage på banen for udelukkende at koncentrere sig om at holde føringen.

- Vi har aldrig før vundet på Vejle Stadion, det er et stort sted at spille og en kæmpe skalp for os at få tre point her. Det er utrolig stærkt af spillerne. Der er tre ting, der skiller sig ud. Vi spiller som et fodboldhold og kæmper ud fra de aftaler, vi har, og vi er blevet bedre med bolden. Desuden holder vi dem væk fra chancer, de har vel kun en eller to, mens vi producere en fire stykker. De nye, vi skifter ind, kommer bare ind og overtager de roller, de skal udføre, sagde Brabrands træner Tom Søjberg.

- De første 20 minutter smed vi for mange bolde væk, så vi begyndte at lede efter lidt flere afleveringer, og det fik vi styr på. De sidste 10 minutter blev det ren overlevelse, men vi reddede stormen af. Det var en sublim holdindsats, og jeg synes, at Can Dursun gjorde det godt i målet, og vores to backs Malte Færge og Michael Pedersen leverede på højt niveau og løste mange ting defensivt. I dag fik vi vist, at holder vi aftalerne kan vi slå alle hold, tilføjede Tom Søjberg.

Brabrand fik med sejren i dag en lille åbning op til de nærmeste konkurrenter, der ligger lige over i tabellen, og det bliver spændende at se, om holdet kan forfølge succesen og vinde flere kampe. Næste opgave er Fremad Amager hjemme, og med en sejr i det opgør vil Brabrand kun have fire point op til Amager-klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce