x
Annonce
Sport

Braithwaite fik kram af Messi: Jeg vasker ikke trøjen

Josep Lago/Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite fik en drømmedebut som indskifter med en assist til Lionel Messi i 5-0-sejr over Eibar.

Martin Braithwaite fik lørdag en fremragende debut for FC Barcelona, der slog Eibar med 5-0 i den spanske liga.

Annonce

Danskeren kom på banen i det 72. minut og nåede at lægge op til Lionel Messis fjerde scoring og var selv tæt på at komme på måltavlen. Messi var straks henne og give Braithwaite en krammer.

I presserummet under Camp Nou ville alle have fat i Barcelonas nyindkøb og høre om oplevelsen - specielt krammet og det lovende samarbejde med holdets argentinske troldmand.

- Han sagde tillykke til mig, han er en god fyr.

- Jeg kunne mærke på ham, at han vil have, at jeg føler mig godt tilpas, og han prøvede at finde mig med nogle pasninger. Han er en fantastisk spiller, siger Martin Braithwaite.

- Jeg tror ikke, at jeg skal vaske trøjen efter at have fået et kram af Messi. Nej, helt ærligt, jeg er glad for at være her, og det var fantastisk, at jeg kunne lave en assist i dag. Det gør mig stolt, siger angriberen.

Med tre minutter tilbage af opgøret var Braithwaite tæt på selv at gøre det til 5-0, men Eibar-målmanden reddede. Inde foran mål kunne Arthur afslutte Barcelonas målfest.

- Jeg var meget tæt på. Jeg blev ved med at presse på. Jeg er glad på hans vegne (Arthur, red), og jeg ved, at jeg kommer til at score mål i fremtiden, siger danskeren.

Martin Braithwaite fortæller, at han to dage efter skiftet fra bundholdet Leganes befinder sig godt med nogle af fodboldens største profiler.

- Jeg skal ikke gøre så meget. Jeg skal bare løbe, og det er min største kompetence. Spillerne skal nok finde mig, siger vestjyden.

Det var samtidig en barndomsdrøm, der gik i opfyldelse, da han efter små 70 minutter med en del opvarmning på sidelinjen, blev kaldt hen til bænken.

To minutter efter løb han ind på banen til stor jubel på det velbesøgte, men langtfra udsolgte Camp Nou.

- Det var utroligt og specielt. Jeg har set det på tv, da jeg var et barn, og så pludselig at være her og få den modtagelse fra fansene er noget, jeg virkelig er stolt af.

- Jeg fik 20 minutter, og jeg ville vise, hvad jeg kunne. Gutterne modtog mig godt, og det føltes naturligt for mig at træde ind på dette hold med de her utrolig spillere, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Aarhus

Folkefesten er nu officielt aflyst: Der bliver ingen fejring af dronningen i år

Annonce