x
Annonce
Sport

Braithwaite-hjælper: Agent sparkede døren ind i Barcelona

Enric Fontcuberta/Ritzau Scanpix
Martin Braithwaites skifte fra mindre klubber til FC Barcelona er kulminationen på et større holdarbejde.

Det er et større holdarbejde, der har været med til at få Martin Braithwaite til FC Barcelona.

Annonce

Det fortæller fodboldspillerens hjælper, Kim Boye, der sidste år begyndte at arbejde med Braithwaite med det formål at få angriberen til en af de store spanske klubber.

Boye fortæller, at han arbejder med seks-syv danske landsholdsspillere, og at Braithwaite kom til ham.

- Da jeg mødte Martin første gang, havde han en meget stor drøm. Han ville til Real Madrid eller Barcelona.

- Vi havde en god snak, og jeg mærkede ikke, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg tænkte mere, hvordan kan vi få det gjort. Næste job var at finde ud af, hvilken agent der kunne sparke døren ind i Barcelona, siger Kim Boye.

Han kalder sig selv "historiefortæller", fordi han varetager en del forskellige arbejdsopgaver for Braithwaite.

I bund og grund arbejder Boye med sindet, da han mener, at man kan træne sindet til at komme derhen, hvor man vil.

Et af elementerne er blandt andet at omgive sig med mennesker, der tror på den drøm, du har, og er med til at gøde den.

Det medførte, at Braithwaite for nylig fik svenskeren Hasan Cetinkaya som agent.

- Hvis jeg selv vil til tops, så er det helt tydeligt for mig, at jeg skal tale med de rigtige mennesker.

- Så skal jeg have spillere, der vil på toppen, og mit samarbejde med Martin gør nu, at jeg også er i en topklub.

- Det er mig, der har fundet agenten til Martin. Det er en del af mit arbejde at finde den agent, der passer til spillerens mentalitet og drømme, og Hasan er agenternes Maradona. Ingen kan stoppe ham. For mig er han helt unik, siger Kim Boye.

Han fortæller, at Hasan Cetinkaya har en helt speciel karisma, som brager igennem i de helt store klubber.

- Man skal finde en agent, der kan åbne dørene til de klubber, man gerne vil ind i.

- Det nytter ikke med en Mickey Mouse-agent, der kun har solgt til små klubber, for så kommer du kun til små klubber, siger Kim Boye.

- Martin var anfører i Toulouse, men endte i Middlesbrough i den næstbedste engelske række og en spansk bundklub som Leganes. Det fortæller måske mere om evnerne på de agenter, han har været i hænderne på, mener han.

Flere har undret sig over, hvordan det er gået til, at Martin Braithwaite på godt et års tid har taget springet fra den næstbedste engelske fodboldrække til verdens måske største klub.

Kim Boye kan se tilbage på et langt og mere struktureret forløb og holdarbejde, der nu er kulmineret.

- Martin står med et team omkring sig, som skaber resultater, som lige nu får nogle mennesker til at tænke: "det var lige godt satans", og "det var godt nok heldigt".

- Men det er ikke held. Det handler bare om at tale og omgive sig med de rigtige mennesker, siger Boye.

Martin Braithwaite kan senere lørdag få sin debut for FC Barcelona, når holdet klokken 16 på Camp Nou møder Eibar i den spanske liga.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce