Annonce
Norddjurs

Brand i etageejendom i Grenaa: Alle beboere evakueret

Foto: Local Eyes

Grenaa: Klokken 18.15 onsdag eftermiddag rykkede Beredskab og Sikkerhed Djursland ud til en brand i en etageejendom i Bredgade.

Da beredskabet nåede frem til adressen i Grenaa, havde naboer og genboer allerede sørget for, at alle i ejendommen var evakueret ud på gaden, men selv om meldingen var, at alle var kommet ud, tog indsatsleder Bruno Alexander ingen chancer.

- Jeg får at vide, at alle er ude, men vi gør en ekstra kontrol for at være helt sikre og for at se med egne øjne, at der ingen er i de her lejligheder, siger indsatslederen om opgangen, der huser seks lejemål.

Derfor blev der med det samme sendt et røgdykkerhold ind i lejligheden, hvor branden var opstået på et værelse.

Lejligheden var efter branden ubeboelig, og den pågældende beboer, en ældre kvinde, der ikke var hjemme, da branden opstod, skal nu genhuses. Da branden ikke bredte sig til de omkringliggende lejligheder, kan resten af beboerne i opgangen stadig bo der.

Politiet var onsdag eftermiddag forbi brandstedet, men på nuværende tidspunkt er det endnu ikke klarlagt, hvordan branden er opstået.

En læge foretog et tjek på stedet. Ingen personer blev kørt til behandling på sygehuset.

Annonce
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce