Annonce
Aarhus

Voldsom brand i taglejlighed efterforskes som påsat: Politiet har anholdt en mistænkt

Politi og brandvæsen rykkede torsdag aften ud til en brand i en taglejlighed på Skt. Marcus Kirkeplads. Arkivfoto: Kim Haugaard

Aarhus: Politi og brandvæsen rykkede torsdag aften ud til en brand i en taglejlighed på Skt. Marcus Kirkeplads, som efterforskes som påsat. Det oplyser Østjyllands Politi på twitter sent torsdag aften.

- Branden efterforskes som en påsat brand. Vi har foretaget anholdelse af en person, der vil blive sigtet for forsætlig brandstiftelse, lyder det i tweetet.

Tidligere på aftenen oplyste Michael Ørum, vagtchef ved Østjyllands Politi, til avisen, at branden var temmelig voldsom, men at det hurtigt lykkedes Østjyllands Brandvæsen at få bugt med flammerne.

- Vi modtager anmeldelsen klokken 21.06 og er hurtigt fremme sammen med brandvæsenet. Det ser voldsomt ud. Flammerne står ud af vinduerne, og der er en kraftig røgudvikling på stedet. Brandvæsenet går straks i gang med opgaven og får heldigvis hurtigt kvalt ilden, siger han.

Annonce

Beboer reddet ud

Ifølge vagtchefen var en af lejlighedens beboer hjemme, da branden opstod, men kom ud i tide og er okay.

- Så vidt jeg er orienteret, var det en anden beboer i opgangen, som fik reddet vedkommende ud, siger Michael Ørum.

En ambulance blev kaldt til stedet, men ikke for at tage sig af den brændende lejligheds beboer, men derimod en kvinde, som også bor i opgangen.

- Hun har næsten lige født og stod med sin baby i armene, og hun var blevet meget bange og chokeret, så hun havde brug for lidt hjælp, forklarer Michael Ørum.

Andre beboere i området behøver ikke bekymre sig om den røgudvikling, som branden forårsagede, da røgen stod lodret op i luften og ikke blev båret videre af vinden, oplyser vagthavende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce