Annonce
Aarhus

Voldsom brand i taglejlighed efterforskes som påsat: Politiet har anholdt en mistænkt

Politi og brandvæsen rykkede torsdag aften ud til en brand i en taglejlighed på Skt. Marcus Kirkeplads. Arkivfoto: Kim Haugaard

Aarhus: Politi og brandvæsen rykkede torsdag aften ud til en brand i en taglejlighed på Skt. Marcus Kirkeplads, som efterforskes som påsat. Det oplyser Østjyllands Politi på twitter sent torsdag aften.

- Branden efterforskes som en påsat brand. Vi har foretaget anholdelse af en person, der vil blive sigtet for forsætlig brandstiftelse, lyder det i tweetet.

Tidligere på aftenen oplyste Michael Ørum, vagtchef ved Østjyllands Politi, til avisen, at branden var temmelig voldsom, men at det hurtigt lykkedes Østjyllands Brandvæsen at få bugt med flammerne.

- Vi modtager anmeldelsen klokken 21.06 og er hurtigt fremme sammen med brandvæsenet. Det ser voldsomt ud. Flammerne står ud af vinduerne, og der er en kraftig røgudvikling på stedet. Brandvæsenet går straks i gang med opgaven og får heldigvis hurtigt kvalt ilden, siger han.

Annonce

Beboer reddet ud

Ifølge vagtchefen var en af lejlighedens beboer hjemme, da branden opstod, men kom ud i tide og er okay.

- Så vidt jeg er orienteret, var det en anden beboer i opgangen, som fik reddet vedkommende ud, siger Michael Ørum.

En ambulance blev kaldt til stedet, men ikke for at tage sig af den brændende lejligheds beboer, men derimod en kvinde, som også bor i opgangen.

- Hun har næsten lige født og stod med sin baby i armene, og hun var blevet meget bange og chokeret, så hun havde brug for lidt hjælp, forklarer Michael Ørum.

Andre beboere i området behøver ikke bekymre sig om den røgudvikling, som branden forårsagede, da røgen stod lodret op i luften og ikke blev båret videre af vinden, oplyser vagthavende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce