Annonce
Syddjurs

Brand i stuehus syd for Grenaa: Eltavle gav grim røg

Arkivfoto: Palle Herløv
En brand i en eltavle i et stuehus syd for Grenaa gav grim røg, men var hurtigt slukket. En snarrådig elektriker på stedet frakoblede strømmen og gjorde på den måde slukningsarbejdet sikrere for beredskabet.

Balle: Klokken 9.56 torsdag morgen rykkede Brand- og Redning Djursland ud til en gård på Rugårdsvej ved Balle syd for Grenaa, hvor en eltavle var brudt i brand.

- Vi foretog en hurtig kontrol af huset, da vi nåede frem, fortæller indsatsleder Bruno Alexander.

Kontrollen viste, at ingen mennesker var i fare. En elektriker, som i forvejen var på brandstedet, fik med det samme frakoblet strømmen til hele bedriften, og beredskabet risikerede dermed ikke stødskader under slukningsarbejdet.

Branden, som hurtigt var slukket, gav en del røgskader på førstesalen.

- Eltavlen havde stået og ulmet i noget tid. Det er jo primært plastik, og den havde givet en masse sort røg, fortæller Bruno Alexander.

Eltavlen udbrændte helt, men der var ikke risiko for spredning af ilden på grund af den hurtige slukning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce