Annonce
Østjylland

Brand i svinefarm blussede i flere timer

Heldigvis opstod ilden i en bygning, der var tom for grise, og beredskabet kunne begænse ilden til den ene bygning i Hinnerup. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix

Det lykkedes Beredskab og Sikkerhed Favrskov at stoppe ilden fra at brede sig, da en produktionsbygning på en svinefarm stod i flammer lørdag på Bækvej i Hinnerup.

Hinnerup: Det tog tre-fire timer for Beredskab og Sikkerhed Favrskov at få bugt med ilden og sørge for at gløderne ikke ulmede videre i tagkonstruktionen, da der lørdag udbrød brand på i en svineproduktion på Bækvej ved Hinnerup.

Branden blev anmeldt lørdag klokken 15.20 og opstod formentlig i ventilationen eller ved en varmekanon, oplyser Østjyllands Politi.

Svinefarmen, der består af adskillige bygninger, slap med brand i den ene bygning, der lå et stykke fra stuehuset. Der var ingen grise i, da ilden opstod.

- Det er usikkert, hvad brandårsagen er, men ilden opstod i det hjørne, hvor der stod en gasovn, som blæste varm luft ud i stalden, der var ved at tørre efter rengøring, siger indsatsleder Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed.

Annonce

Passede på grisene ved siden af

Ilden fik fat i tagkonstruktionen, hvor der en overgang blev så varmt at en ventilationshætte brændte gennem taget og faldt brændende ned på gulvet, fortæller indsatslederen.

- Bygningen var ikke overtændt, men flammerne havde så godt fat i taget, at det var for farligt for os at kravle der op. Så vi fik fat i en kran, og løftede tagpladerne af, så de kunne ligge i en container og brænde ud. Jeg vil skyde på, at 200-300 kvadratmeter tag blev pillet af, og tilsvarende 200-300 kvadratmeter stald brændte. Ilden blev stoppet af en brandsekstionsvæg i midten af bygningen, siger Christian Nøddelund.

Brandfolkene havde travlt med at sikre sig, at ilden ikke bredte sig til andre bygninger. Bygningen lige ved siden af var fyldt op med, hvad indsatslederen skyder på, omkring et par hundrede grise.

- Vi fik sat gang i noget overtryksventilation, så vi kunne holde røgen væk fra grisene, mens vi slukkede ilden, siger han.

Indsatslederen kunne returnere til Randers efter fem timer, idet han også brugte tid på at snakke med Skadesservice med flere i forbindelse med oprydningen efter branden.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter 18 tyverier fra personbiler: - Tøm din bil før tyven gør det

Annonce