Annonce
Østjylland

Brand i svinefarm blussede i flere timer

Heldigvis opstod ilden i en bygning, der var tom for grise, og beredskabet kunne begænse ilden til den ene bygning i Hinnerup. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix

Det lykkedes Beredskab og Sikkerhed Favrskov at stoppe ilden fra at brede sig, da en produktionsbygning på en svinefarm stod i flammer lørdag på Bækvej i Hinnerup.

Hinnerup: Det tog tre-fire timer for Beredskab og Sikkerhed Favrskov at få bugt med ilden og sørge for at gløderne ikke ulmede videre i tagkonstruktionen, da der lørdag udbrød brand på i en svineproduktion på Bækvej ved Hinnerup.

Branden blev anmeldt lørdag klokken 15.20 og opstod formentlig i ventilationen eller ved en varmekanon, oplyser Østjyllands Politi.

Svinefarmen, der består af adskillige bygninger, slap med brand i den ene bygning, der lå et stykke fra stuehuset. Der var ingen grise i, da ilden opstod.

- Det er usikkert, hvad brandårsagen er, men ilden opstod i det hjørne, hvor der stod en gasovn, som blæste varm luft ud i stalden, der var ved at tørre efter rengøring, siger indsatsleder Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed.

Annonce

Passede på grisene ved siden af

Ilden fik fat i tagkonstruktionen, hvor der en overgang blev så varmt at en ventilationshætte brændte gennem taget og faldt brændende ned på gulvet, fortæller indsatslederen.

- Bygningen var ikke overtændt, men flammerne havde så godt fat i taget, at det var for farligt for os at kravle der op. Så vi fik fat i en kran, og løftede tagpladerne af, så de kunne ligge i en container og brænde ud. Jeg vil skyde på, at 200-300 kvadratmeter tag blev pillet af, og tilsvarende 200-300 kvadratmeter stald brændte. Ilden blev stoppet af en brandsekstionsvæg i midten af bygningen, siger Christian Nøddelund.

Brandfolkene havde travlt med at sikre sig, at ilden ikke bredte sig til andre bygninger. Bygningen lige ved siden af var fyldt op med, hvad indsatslederen skyder på, omkring et par hundrede grise.

- Vi fik sat gang i noget overtryksventilation, så vi kunne holde røgen væk fra grisene, mens vi slukkede ilden, siger han.

Indsatslederen kunne returnere til Randers efter fem timer, idet han også brugte tid på at snakke med Skadesservice med flere i forbindelse med oprydningen efter branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce