Annonce
forside

Brand på Sødalskolen efterforskes fortsat

Sødalskolens elever er i sving fra morgenstunden mandag med undervisning efter efterårsferien. Branden lørdag var i et depotrum, som ikke tilhører selve skolen. Arkivfoto

Sødalskolens nabo, et depotrum fyldt med bøger, blev lørdag ramt af brand. Sødalskolen undgik skader.

BRABRAND: Eleverne er tilbage i klasselokalerne på Sødalskolen i Brabrand efter efterårsferien og lørdagens brand i et nabohus, der er depotrum for bøger.

Det var Center for Lærings depotrum med samme adresse som Sødalskolen, der nærmest udbrændte lørdag aften under en flere timer lang brand, hvor der stod meterhøje flammer fra taget. Sødalskolens undervisning genoptages i dag efter efterårsferien helt normalt, fortæller skoleleder Karen Henriette Jessen.

- Vi sendte søndag en meddelelse ud til alle forældre om, at vi glæder os til at se børnene. Sødalskolen er som sådan ikke ramt af branden, da den opstod i et nabohus. Det tilhører Center for Læring, det vi i gamle dage kaldte Amtscentralen. Det er her skolerne for eksempel kan bestille klassesæt, fortæller Karen Henriette Jessen.

Østjyllands Politi oplyser mandag morgen, at depotrummet stort set er fuldstændig udbrændt. Der er også sodskader i Sødalskolens bibliotek, som er nærmeste nabo til depotrummet.

Annonce

Brandårsag ukendt

Årsagen til branden er endnu ukendt.

- Vi kan ikke udelukke, at branden er påsat. Vi går i gang med de tekniske undersøgelser i dag, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Branden var startet i et udendørs depotrum og var gået i gennem plastiktaget. Politi og brandvæsen fik brandmeldingen lørdag kl. 20.40. Det tog et par timer at slukke branden, der nåede at sprede sig til et bogdepot på den anden side af væggen til det udendørs depot.

Derfor måtte Skadeservice tilkaldes for at hjælpe med at tømme depotet for bøger. Branden efterlod Sødalskolen med nogle varmeskader. Desuden skal en del af et tag udskiftes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce