Annonce
Aarhus

Video: Elever og lærere evakueret under brand på Skjoldhøjskolen

Arbejde med tagpap antændte ild på taget af Skjoldhøjskolen. Håndværkerne fik ilden dæmpet og holdt i skak ind til Østjyllands Brandvæsen kom. Elever og lærere blev evakueret og ingen kom noget til. Foto: Local Eyes
Børn og unge måtte evakueres, da taget på en af Skjoldhøjskolens bygninger brød i brand mandag eftermiddag.

SKJOLDHØJ: Det var en renovering af et tagpaptag, der mandag eftermiddag udløste en brand på Skjoldhøjskolen.

Håndværkere var i gang med at brænde tagpap på taget af en af skolens bygninger, da ilden fik fat i tagets underlag.

- Håndværkerne var selv gået i gang med at slukke ilden, og det gjorde, at ilden ikke spredte sig yderligere, siger indsatsleder Brian Arendtsen fra Østjyllands Brandvæsen.

Men de kunne ikke slukke ilden fuldstændig, og derfor blev brandvæsnet tilkaldt kort efter kl. 15.

- Da vi kom på skolen, var ungdomsklubben, som ligger ved siden af, blevet evakueret, fortæller indsatsleder Brian Arendtsen.

Resten af skolens elever og ansatte blev evakueret for en sikkerheds skyld, mens brandmændene gik i gang med slukningsarbejdet.

Samtidig med, at brandmændene arbejdede med at slukke branden, blev bygningen ventilleret, så den ikke ville blive skadet af røg- og sodskader.

Derfor kan skolen kan godt tages i brug igen tirsdag.

Annonce
Østjyllands Brandvæsen måtte mandag eftermiddag rykke ud, da der var gået ild i taget på en af Skjoldhøjskolens bygninger. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce