Annonce
Aarhus

Video: Elever og lærere evakueret under brand på Skjoldhøjskolen

Arbejde med tagpap antændte ild på taget af Skjoldhøjskolen. Håndværkerne fik ilden dæmpet og holdt i skak ind til Østjyllands Brandvæsen kom. Elever og lærere blev evakueret og ingen kom noget til. Foto: Local Eyes
Børn og unge måtte evakueres, da taget på en af Skjoldhøjskolens bygninger brød i brand mandag eftermiddag.

SKJOLDHØJ: Det var en renovering af et tagpaptag, der mandag eftermiddag udløste en brand på Skjoldhøjskolen.

Håndværkere var i gang med at brænde tagpap på taget af en af skolens bygninger, da ilden fik fat i tagets underlag.

- Håndværkerne var selv gået i gang med at slukke ilden, og det gjorde, at ilden ikke spredte sig yderligere, siger indsatsleder Brian Arendtsen fra Østjyllands Brandvæsen.

Men de kunne ikke slukke ilden fuldstændig, og derfor blev brandvæsnet tilkaldt kort efter kl. 15.

- Da vi kom på skolen, var ungdomsklubben, som ligger ved siden af, blevet evakueret, fortæller indsatsleder Brian Arendtsen.

Resten af skolens elever og ansatte blev evakueret for en sikkerheds skyld, mens brandmændene gik i gang med slukningsarbejdet.

Samtidig med, at brandmændene arbejdede med at slukke branden, blev bygningen ventilleret, så den ikke ville blive skadet af røg- og sodskader.

Derfor kan skolen kan godt tages i brug igen tirsdag.

Annonce
Østjyllands Brandvæsen måtte mandag eftermiddag rykke ud, da der var gået ild i taget på en af Skjoldhøjskolens bygninger. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce