Annonce
Østjylland

Brand på svinefarm med 10.000 grise

Der udbrød mandag morgen brand på en svinefarm med 2400 søer og 8000 smågrise. Foto: Annelene Petersen


Rigtrup: Brandfolk fra Randers, Hadsten og Hornslet kæmpede mandag morgen og formiddag for at redde tusindvis af grise, efter der mandag morgen udbrød brand på en svinefarm på Rigtrupvej mellem Rigtrup og Voldum.

- Vi er lige nu i gang med at ventilere staldene, og vi har tilkaldt en dyrlæge, som skal tilse dyrene, fortalte indsatsleder Jørgen Hansen fra Beredskab og Sikkerhed Randers og tilføjede, at der er 2400 søer og 8000 smågrise på gården.

Brandfolk fra tre byer hjalp med slukningsarbejdet. Foto: Annelene Petersen

Branden startede mandag kort efter klokken otte i en eltavle, og fik lynhurtigt fat i bygningsværket.

Annonce

- En ti meter lang og seks meter bred mellembygning på gården er noget medtaget efter branden, men heldigvis blev ilden stoppet af brandsektioner mellem mellembygningen og svinestaldene, fortæller indsatslederen.

På grund af brandsikringen blev grisene dermed reddet fra flammerne, men flere af staldene blev dog fyldt af røg under branden.

Branden startede i en eltavle, og bredte sig hurtigt til bygningen. Foto: Annelene Petersen

- Nu skal vi have ventileret staldene godt, og så skal dyrlægen vurdere, om nogen af dyrene har fået for meget røg. Men umiddelbart tror vi ikke, det bliver nødvendigt at aflive nogen af grisene, sagde Jørgen Hansen om morgenen.

Senere fortalte han, at der var lidt forskellige meninger om grisenes videre skæbne.

- Den første dyrlæge mente ikke, der var sket noget med grisene, mens den anden dyrlæge mente, at søerne skulle slagtes, fordi de ikke ville kunne bruges som avsldyr længere, når først de var blvet udsat for røg. Søerne ville have problemer med at få grise efterfølgende, og hvis de overhovedet blev gravide, ville de smide dem, så jeg tror nok, at enden på det blev, at de 2400 søer skulle slagtes. De søer, der havde små grise, kunne dog vente til smågrisene kunne klare sig selv, siger Jørgen Hansen.

Ingen personer kom til skade under branden.

Beredskabet arbejdede på stedet fra klokken 8.10 til klokken 13.30.

- Og da jeg kørte fra stedet, var elektrikere allerede i fuldt sving med at udbedre skaderne på eltavlen, siger beredskabsinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce