Annonce
Fodbold

OB sportschef rystet efter brandattentat på superligaspillers lejlighed: - Det er helt uhørt

Politi og brandfolk i aktion natten til søndag ved Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade i det centrale Aarhus. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Sportschef Jesper Hansen understreger klubbernes ansvar efter weekendens brandattentat mod en lejlighed i Aarhus, som tilhører superligaprofilen Jens Stage, der netop er skiftet fra AGF til FC København.

Fodbold: Et brandattentat i weekenden mod en lejlighed i det centrale Aarhus tilhørende superligaprofilen Jens Stage, der tidligere i juli skiftede fra AGF til FC København, ryster i OB.

- Jeg er totalt rystet. Det er helt ekstremt. Det er helt uhørt. Og så er det ligegyldigt, om det sker mod en fodboldspiller eller en anden borger, lyder det markant fra Jesper Hansen, sportsdirektør i OB.

Jesper Hansen understreger, at han udtaler sig, uden det endnu er afklaret, om hærværket og forsøget på brandstiftelse er relateret til Jens Stages skifte fra AGF til superligarivalerne fra FCK og eventuelt er foretaget af en eller flere med fantilknytning til AGF. Men AGF reagerede hurtigt med følgende ord fra direktør Jacob Nielsen på klubbens hjemmeside:

- Vi fordømmer på det kraftigste den slags handlinger og tager skarpt afstand til dem. Vi har tilbudt vores hjælp til politiets efterforskning, og vi håber, at gerningsmændene findes og bliver stillet til ansvar. Og hvis de bliver identificeret, og det viser sig, at gerningsmændene har forbindelse til nogle af vores fans, så vil de - udover en civil dom - få livslang karantæne til alle AGF's kampe.

En genstand blev kastet ind gennem en rude til Stages lejlighed i Eckersbergsgade, og efterfølgende opstod der en mindre brandskade i lejligheden. Østjyllands Politi efterforsker sagen som hærværk og brandstiftelse - altså som en alvorlig kriminel handling med overtrædelse af straffeloven, der kan give flere års fængsel.

Annonce
Genstanden, der satte ild til Jens Stages lejlighed blev kastet gennem dette vindue. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Glad for modtagelse af Grytebust

Jesper Hansen kalder også hændelsen for "langt ud over det acceptable".

- Men der er også et ansvar, som vi klubber skal påtage os. Der er rivalisering mellem klubberne, og det skal der have lov til at være, men det skal ske på en ansvarsfuld måde. Vi skal ikke som klub være med til at puste til gløder, fastslår sportsdirektøren, og han tilføjer:

- Med det skifte, vi netop har været igennem med Sten Grytebust til FCK, har det været vigtigt for os - og det har vi gjort helt bevidst - at melde ud, at det er et fint skifte for Grytebust. En fodboldspiller er kun aktiv i en relativ kort periode og må søge sine spring opad i karrieren. Og sådan et spring er et skifte fra OB til FCK. FCK er på en anden hylde end OB og de øvrige klubber i ligaen. Vi havde selvfølgelig helst set Sten skifte til udlandet, men alle må forstå - også vore fans - at det er et godt skifte for Sten. Det har været meget vigtigt for os at melde ud, og jeg er på den baggrund glad for den modtagelse, som vore fans gav Sten før søndagens kamp.

- Men fodbold er jo store følelser, så noget skal en offentlig person som en kendt fodboldspiller vel kunne holde til?

- Men der sker nogle uacceptable skred - fra angreb på de sociale medier til ridser i spillerbiler - og nu til den her uhørte brandsag.

Jakob Michelsen, cheftræner i OB, er på linje med sin sportschef. Michelsen siger:

- Det er en helt uacceptabel adfærd - uanset, om det er over for en fodboldspiller eller en anden borger.

Stage var et ikon i AGF

Østjyllands Politi melder ud, at man meget gerne vil høre fra eventuelle vidner.

Af FCK's hjemmeside fremgår det, at Jens Stages nye arbejdsgiver tager skarp afstand fra handlingerne. Hverken FCK eller hovedpersonen selv ønsker dog at kommentere sagen men afventer politiets efterforskning.

Jens Stage blev i søndagens kamp i Odense skiftet ind i anden halvleg og viste fornuftigt spil med mange vundne dueller. Han blev efter opgøret rost af sin nye cheftræner, Ståle Solbakken.

22-årige Jens Stage er vokset op i Aarhus og var en stærk anfører for AGF, og hans skifte hensatte klubbens dedikerede fans i noget nær choktilstand. Stage var således et ikon i klubben.

På fredag mødes netop FCK og AGF iøvrigt i Superligaens anden spillerunde.

Jesper Hansen understreger, at hvis det viser sig, at det er en eller flere fans af AGF, som står bag brandattentatet, er det en situation, klubberne skal tage op, så man kan forhindre gentagelser.

I 2008 rystede et salg af OB-profilen Ulrik Laursen til netop FCK også dele af OB's fangruppe. Der blev dengang klistret hadske meldinger mod profilen med brug af blandt andet ordet "Judas" op på vinduerne ind til OB's klubhus og Fyens Stiftstidende.

Jens Stages lejlighed ligger i stueetagen. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce