Annonce
Udland

Brandchef: Notre Dames kirkerum er tabt - nu gælder det tårnene

Bertrand Guay/Ritzau Scanpix
Franske brandfolk må stå på siden af kirken og sprøjte vand ind i flammernes midtpunkt, siger dansk ekspert.

Der er næppe meget tilbage at redde i kirkerummet i den historiske kirke Notre Dame, som mandag aften står i flammer.

Det vurderer operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou.

- Hele kirkerummet er overtændt, taget er faldet ned, og der kommer rigtigt store flammer op, siger han.

På baggrund af tv-billeder vurderer han dog, at der kan være en mulighed for, at dele af de to stentårne kan være til at redde.

- Hvis ikke, der går ild i de to tårne indvendigt, kan man nok redde dem, siger han.

En brandmand fortæller på stedet ifølge Reuters, at alle kræfter sættes ind på at forhindre kollaps af det nordlige tårn i Notre Dame.

Tidligere har brandvæsnet meldt ud, at det ikke er sikkert, at branden overhovedet kan stoppes.

Generelt er der tale om en enorm opgave for brandvæsnet, vurderer Lars Høg Schou.

- De står over for et stort arbejde, fordi det er et rigtig stort bygningskompleks. Det er meget bredt og meget højt. Man kan se, at brandbilerne står ude langs siden af kirken og skal så sprøjte vand ind i centrum, hvor der er de højeste flammer, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce