Annonce
Aarhus

Brandfolk rykker ud til brand på skole: Kunne have udviklet sig voldsomt

Lystrup: Fredag aften blev en brand på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at udvikle sig. Det var en tilfældigt forbipasserende, der anmeldte branden omkring klokken 21.20, da vedkommende så, at der steg røg op fra taget på skolens idrætshal.

Østjyllands Brandvæsen rykkede ud, og fik efter knap en times tid slukket branden.

- Den har heldigvis ikke nået at udvikle sig voldsomt. Det var godt, vi kom i tide, for ellers kunne den have taget hele taget. Det går jo hurtigt, når først ilden får fat, siger indsatsleder Steen Bøje.

Branden opstod omkring inddækningen til et ovenlysvindue, og den nåede ikke at få fat i selve taget, før den blev slukket.

Indsatslederen tør ikke sige, hvordan ilden er opstået, men hans bedste bud er, at der enten er tale om en kortslutning i en elinstallation eller på grund af noget bygningsarbejde, der er i gang på skolen i øjeblikket.

Annonce
Fredag aften blev en brand i taget på idrætshallen på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at få rigtig fat. Foto: Local Eyes
Fredag aften blev en brand i taget på idrætshallen på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at få rigtig fat. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];