Annonce
Aarhus

Brandfolk rykker ud til brand på skole: Kunne have udviklet sig voldsomt

Lystrup: Fredag aften blev en brand på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at udvikle sig. Det var en tilfældigt forbipasserende, der anmeldte branden omkring klokken 21.20, da vedkommende så, at der steg røg op fra taget på skolens idrætshal.

Østjyllands Brandvæsen rykkede ud, og fik efter knap en times tid slukket branden.

- Den har heldigvis ikke nået at udvikle sig voldsomt. Det var godt, vi kom i tide, for ellers kunne den have taget hele taget. Det går jo hurtigt, når først ilden får fat, siger indsatsleder Steen Bøje.

Branden opstod omkring inddækningen til et ovenlysvindue, og den nåede ikke at få fat i selve taget, før den blev slukket.

Indsatslederen tør ikke sige, hvordan ilden er opstået, men hans bedste bud er, at der enten er tale om en kortslutning i en elinstallation eller på grund af noget bygningsarbejde, der er i gang på skolen i øjeblikket.

Annonce
Fredag aften blev en brand i taget på idrætshallen på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at få rigtig fat. Foto: Local Eyes
Fredag aften blev en brand i taget på idrætshallen på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at få rigtig fat. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce