Annonce
Aarhus

Brandfolk rykker ud til brand på skole: Kunne have udviklet sig voldsomt

Lystrup: Fredag aften blev en brand på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at udvikle sig. Det var en tilfældigt forbipasserende, der anmeldte branden omkring klokken 21.20, da vedkommende så, at der steg røg op fra taget på skolens idrætshal.

Østjyllands Brandvæsen rykkede ud, og fik efter knap en times tid slukket branden.

- Den har heldigvis ikke nået at udvikle sig voldsomt. Det var godt, vi kom i tide, for ellers kunne den have taget hele taget. Det går jo hurtigt, når først ilden får fat, siger indsatsleder Steen Bøje.

Branden opstod omkring inddækningen til et ovenlysvindue, og den nåede ikke at få fat i selve taget, før den blev slukket.

Indsatslederen tør ikke sige, hvordan ilden er opstået, men hans bedste bud er, at der enten er tale om en kortslutning i en elinstallation eller på grund af noget bygningsarbejde, der er i gang på skolen i øjeblikket.

Annonce
Fredag aften blev en brand i taget på idrætshallen på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at få rigtig fat. Foto: Local Eyes
Fredag aften blev en brand i taget på idrætshallen på Elsted Skole i Lystrup slukket, før den nåede at få rigtig fat. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce