Annonce
Aarhus

Brandvæsen beskudt med bomberør i Aarhus: - Det er ærgerligt, når man kommer for at hjælpe

Østjyllands Brandvæsen blev flere gange mødt af bomberør og raketter, da de rykkede ud nytårsnat. Foto: Per Øxenholt/Scanpix 2018

42 gange rykkede Østjyllands Brandvæsen ud i nat. Man glæder sig over, at der ikke var alvorlige brande, men ærgrer sig over, at man flere gange blev beskudt med fyrværkeri i Aarhus, når man kom for at hjælpe.

Annonce

AARHUS: En ellers veloverstået og relativt rolig nytårsnat for Østjyllands Brandvæsen, har alligevel efterladt beredskabet med en dårlig smag i munden.

Flere gange i nat blev brandvæsnet mødt af fyrværkeri, som var rettet direkte mod dem, når de rykkede ud med mandskabet.

En håndfuld gange i Rosenhøj og et par gange i Gellerup blev brandvæsnet beskudt med bomberør og raketter i nat, og det gjorde arbejdet med at sikre byen sværere.

- Det er ikke sjovt at blive mødt af, når man kommer som brandmand og vil hjælpe, siger indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen Lasse Clemmensen.

- Det er jeg ærgerlig over, men heldigvis fik vi god støtte fra politiet, som hjalp med at få det løst hurtigt, siger indsatslederen, som understreger, at det ikke er noget, man er vant til i hverdagen.

Også andre steder i landet var der problemet for beredskabet, og det irriterer sekretariatschef ved Danske Beredskaber.

- Det er simpelthen langt ved siden af, hvad der er i orden. Vores dygtige brandfolk gør alt hvad de kan for at hjælpe og gøre en forskel for folk, og så er det altså meget frustrerende, at de bliver gjort til skydeskiver. Det har de ikke fortjent, siger Bjarne Nigaard om hændelserne i en pressemeddelelse.

Annonce

Ingen alvorlige brande

I alt rykkede Østjyllands Brandvæsen ud 42 gange nytårsnat.

- Heldigvis var vi forskånet for store bygningsbrande, og det var mest containere og skraldespande, der skulle slukkes, siger Lasse Clemmensen.

Dermed endte det med en mere rolig nat, end man i første omgang havde været urolig for.

- Det var godt vejr, og vi havde frygtet, at der ville blive skudt så meget fyrværkeri af, at vi ville få en meget travl nat. Men det slap vi for, og det var en relativt rolig nat, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Aarhus

Unge i Aarhus tager mundbind til sig: - Det føles ikke så usædvanligt mere

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce