Annonce
Udland

Brandvæsen står til kritik for rolle i Grenfell Tower-brand

Toby Melville/Reuters
Londons brandvæsen var for dårligt forberedt på en større brand som den i Grenfell Tower i juni 2017.

Færre mennesker ville have mistet livet i en brand i boligblokken Grenfell Tower i 2017, hvis brandvæsnet i London havde reageret hurtigere.

Sådan lyder en af konklusioner i en undersøgelse af branden, der kostede 72 mennesker livet ifølge BBC, der har set dele af undersøgelsens rapport.

Grenfell Tower var en 24-etager høj boligblok i North Kensington i London.

Den 14. juni 2017 udbrød der en brand i blokken som følge af en elektrisk fejl i et køleskab.

Flammerne omsluttede hurtigt hele bygningen på grund af bygningens ydre beklædning.

Ud over de 72 dødsofre blev 74 indlagt på hospitaler med skader i forbindelse med branden.

Derfor nedsatte myndighederne en større undersøgelse af brandens årsag og myndighedernes håndtering.

Den undersøgelse kulminerer i en rapport, der fremlægges onsdag. Men allerede tirsdag fortæller lederen af undersøgelsen, Sir Martin Moore-Bick, til BBC, at rapporten vil kritisere brandvæsnet i London.

Rapporten peger på "seriøse" fejl i beredskabet. Brandvæsnet var dårligt forberedt på en brand som denne, og personalet var ikke trænet til så store hændelser.

- Ledere kom under et enormt pres (i forbindelse med nødopkald om branden, red.), men brandvæsnet havde ikke givet dets ledere i vagtcentralen passende træning og øvelse i, hvordan man håndterer hændelser i så stor en skala med et stort antal opkald, siger Sir Martin Moore-Bick til BBC.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce