Annonce
Østjylland

Brandvæsnet advarer: Regnvand kan være forurenet

Tirsdag formiddag stod vandet meget højt ved rådhuset i Odder. Foto: Anya Wissendorff

Det er ikke kun mængden af vand, der tirsdag formiddag skaber problemer mange steder i Odder. Der er også mistanke om, at vandet kan gøre dig syg.

Odder: Lokale oversvømmelser i det centrale Odder langs byens å og især området ved Mejerivej er ikke kun et problem for dem, der har fået vand i deres huse. Der er nemlig også mistanke om, at vandet kan indeholde vand fra kloakken, som kan indeholde bakterier og andet, der kan gøre folk syge.

Derfor advarer Østjyllands Brandvæsen mod at komme i kontakt med vandet. - Ved kontakt med regnvand forurenet med kloakvand skal du beskytte dig med gummistøvler og gummihandsker. Personer, der har direkte kontakt med forurenet vand eller slam, skal være opmærksomme på ikke at få rester af aflejringer i mund og øjne, og at de bør vaske hænder og skifte fodtøj, når de går indendørs, lyder det i en pressemeddelelse fra Østjyllands Brandvæsen.

Sundhedsstyrelsens forholdsregler efter oversvømmelser med regnvand og kloakvand er derudover, at grøntsager fra køkkenhaver bør renses omhyggeligt og koges eller kasseres, og at eventuelt forurenet sand i sandkasser bliver skiftet ud.

Man kan løbende følge retningslinjerne på kommunens hjemmeside www.odder.dk

Annonce
Tirsdag formiddag stod vandet meget højt ved rådhuset. Foto: Anya Wissendorff

Værst i Odder

Indsatsleder Lasse Clemensen fra Østjyllands Brandvæsen siger, at Odder er det eneste sted i Østjyllands Brandvæsens område, der er ramt af problemer med de store regnmængder.

Brandvæsnet selv har tirsdag formiddag mellem 20 og 25 mand indsat i Odder. Desuden er seks biler med i alt 18 mand kommet fra Beredskabsstyrelsen i Herning.

- Heldigvis er vandstanden ved at falde, men vi arbejder fortsat ved Mejerivej, Rådhuset og Handelsfagskolen, siger Lasse Clemensen.

Også på en række veje i og omkring Odder skal man være opmærksom på meget høje vandpytter.

Lars Clemensen tilføjer, at brandvæsnet kun tager sig af områder, hvor flere bygninger eller områder står under vand.

Ejere af enkeltstående private huse med vand i kælderen skal søge hjælp via eget forsikringsselskab.

Det er ikke rent regnvand, der flyder over i Odder. Der kan være kloakvand med og derfor skal man sørge for at vaske sig grundigt og tage sine forholdsregler. Foto: Carina Mayner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce