Annonce
Aarhus

Brandvæsnet kæmper stadig i Højbjerg

<p>Storbrand i Højbjerg. Foto: Kim Haugaard</p>

Der flyder stadig tyk røg fra storbranden i Højbjerg fredag morgen, og brandvæsnet er massivt til stede.

Der er stadig flammer i ruinerne og sort, tyk røg flyder også stadig op over hustagene i Højbjerg fredag morgen. Den storbrand, som efter politi- og brandvæsens vurdering startede i en bil torsdag kort efter kl. 13 er stadig ikke slukket helt. Det fortæller indsatsleder på stedet, Dan Jensen fra Østjyllands Brandvæsen.
<p>Storbranden i Højbjerg krævede assistance fra brandvæsen i Odder, Skanderborg og Hinnerup og Hammel samt beredskabsstyrelsen. Foto: Kim Haugaard</p>
»Fire lagerhaller er brændt fuldstænding ned. Og lige nu kæmper vi med at få efterslukket de ting, der var i lagerhallerne. Der var jo alt muligt - biler, spraydåser, fodertilskud,« siger han.
Storbrand på virksomheden Cargo 2000 i Holme
Men det går stille og langsomt fremad.
Annonce
<p>Matthias Mosegaard (TH) fik en trist besked torsdag eftermiddag. Branden havde først ikke nået kælderen, hvor hans mobile diskotek stod opmagasineret i kælderen under en af de lagerbygninger, som nedbrændte totalt. Men så fik han den triste besked, at brandvæsnet ikke kunne nå ind alligevel, fordi der var gået ild i indgangen. Foto: Kim Haugaard</p>
»Det er hårdt arbejde. Vi har både rendegraver og gummiged til at splitte det hele ad og får det så dænget over med vand,« siger Dan Jensen, der overtog vagten på stedet kl. 23 torsdag aften.
Storbrand på virksomheden Cargo 2000 i Holme
Se billeder fra branden

Mange berørt

Branden opstod ifølge vidneudsagn i en bil, der var ved at blive svejset på i en af de fire lagerbygninger, som er brændt totalt ned.
På stedet stod torsdag eftermiddag, udover interesserede, en hel del, som havde haft virksomhed eller lager i de nedbrændte eller omkringliggende bygninger på Michael Drewsens.
Morten Dahlgrens virksomhed Aros Isolering brændte fuldstændig ned, mens Mathias Moesgaard først fik forhåbninger om at kunne komme ind og hente sin trailer med mobildiskotek på, som stod opmagasineret i kælderen under de brændende bygninger. Det lykkedes dog ikke. Der gik ild i indgangen til kælderen, og brandvæsnet kunne ikke som de ellers havde forudset komme ind og hente traileren.
»Så vi mistede, desværre, også alle vores ejendele - som alle andre...,« fortæller Mathias Moesgaard til Århus Stiftstidende.
Ved siden af ham stod en bilforhandler, der havde mistet de fleste af sine biler i branden og et andet sted kunne ejeren af Vision Care hente enkelte ting i den bygning, han fører virksomhed fra. Men alt hans lager - »20 års livsværk« - er brændt ned.
»Men du må godt skrive, at vi start er oppe at køre igen. Jeg er ved at få etableret computer og server på min privatadresse, så der går ikke længe, før vi er oppe at køre igen,« sagde Vision Cares Peter Honoré Vestergaard.
Annonce

Stor brand

For mange - både i og omkring Aarhus men også længere ude - virkede branden nok meget voldsomt. Århus Stiftstidende har modtaget billeder fra Solbjerg, Galten, Vrold, Horsens og Brabrand, der alle viser en tydelig og voldsom røgsøjle over Aarhus.
Og det er ikke kun os menige, der synes, at branden virkede voldsom. Det gør brandvæsnet også.
»Det har været en rigtig stor brand for os. Da der var indsat flest styrker i går havde vi gang i alle fra Aarhus Kommune, hele Odder, en del fra Skanderborg og med assistance fra Hinnerup og Hammel,« siger han og tilføjer at Beredskabsstyrelsen fra Herning også har gjort et kæmpe stort arbejde.
Beredskabsstyrelsen ankom torsdag eftermiddag ved 17-tiden med otte udrykningskøretøjer og er fredag morgen repræsenteret med omkring 25 mand, som hjælper med slukningsarbejdet.
(Herunder billeder fra beredskabsstyrelsens indsats. Artiklen fortsætter under tweetet)
I alt er der i alt 40-50 mand i gang med at efterslukke på Michael Drewsens Vej. De har været i gang hele natten og skiftede nye folk ind kl. 8. Ifølge indsatsleder Dan Jensens vurdering skal de være der hele dagen.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Annonce

Miljøsikring

Det, der blandt andet gjorde, at branden blev så voldsom, var fødevarestoffet emulgator, som gjorde branden til en slags friturebrand. Torsdag eftermiddag frygtede man fra myndighedernes side, at det ville kunne lede til forurening.
Status er, at der er sat en prop i kloaksystemet, og at en slamsuger har suget det forurende kloakvand op og kørt det til rensning.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aarhus

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Annonce