Annonce
Rejser

Bravo Tours indtager calabrien i Italien

I den sydligste del af Italien, i Calabrien, har italienerne selv holdt ferie i årtier. Stress og jag synes ikke at eksistere, og der er tid til en kop kaffe på ethvert gadehjørne, fortæller Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours. Foto: Bravo Tours

Calabrien i Syditalien er velkendt blandt italienske turister, men i området høres ikke megen dansk tale. Det bliver der til en vis grad ændret på, når Bravo Tours til maj begynder at sende chartergæster dertil. Og skal man tro Peder Hornshøj, administrerende direktør i bureauet, har de noget at glæde sig til. Han kalder det "det ægte Italien" med byen Tropea som "kystens juvel".

Direktøren har altid et godt øje til feriesteder med et lækkert køkken. På restauranterne er det "mama" selv, der står i køkkenet, fortæller han, og så kan besøgende i øvrigt glæde sig over et prisniveau, der ligger cirka 30 procent under det i Norditalien.

I Grækenland har Bravo Tours taget halvøen Peloponnes - mere præcist byerne Tolo og Nafplio - tilbage i programmet. Ikke mindst fordi det nu er muligt at flyve direkte til lufthavnen i Kalamata på halvøen i stedet for til Athen, hvorfra der er omkring 150 kilometers kørsel til de to byer.

Også her er det kendetegnende, at den lokale befolkning for længe siden "fandt" de gode steder og er blevet ved med at komme tilbage. Her er et roligt ferieliv og for eksempel ingen kædebutikker eller neonskilte.

Har man mod på en oversøisk rejse til sommer (juni til september), tilbyder Bravo Tours som noget nyt Vietnams charmetrold over dem alle, byen Hoi-An, som nyt rejsemål. Der er dansktalende rejseleder på feriestedet. Desuden har bureauet udvidet det eksisterende rundrejseprogram i Vietnam med endnu flere ture. De afvikles alle i vinterhalvåret. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce