Annonce
Danmark

Bred pamflet af anklager mod Yahya Hassan

Yahya Hassans rolle som digter og oplæser er sat på standby torsdag og fredag. Her kommer han i lytterens rolle, når et 42 punkter langt anklageskrift læses op for ham. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Når digteren Yahya Hassan torsdag og fredag sidder på anklagebænken i en straffesag rejst ved retten i Århus, omfatter anklageskriftet 42 punkter.

Der er tale om en bred pamflet af anklager af forskellig karakter, nogle alvorlige, andre i en mildere afdeling:

1 Vold

To af anklagepunkterne omfatter voldelige overfald, herunder overfald af særlig rå og brutal karakter, herunder et overfald, hvor han ifølge anklagemyndigheden brugte en knust flaske som stikvåben.

2 Trusler

Yahya Hassan er tiltalt for i fem tilfælde at have fremsat trusler, herunder dødstrusler. "I will fucking kill you" lød det således mod en person på Hotel Royal i Aarhus. Lignende trusler blev fremsat mod en anden person på et andet sted, samtidig med at Hassan med en kniv pegede på vedkommende, der var presset op mod en mur.

Han er således også tiltalt for brud på våbenloven

3 Blufærdighed

Ved to af voldstilfældende har han ifølge anklageskriftet også blottet sit lem. Det har medført tiltaler for blufærdighedskrænkelser.

4 Hærværk

Anklageskriftet har tre forhold om hærværk - på en bil, på et hotels inventar og på et psykiatrisk hospital.

5 Stalking

Anklageskrifter omfatter punkter, der beskriver, hvordan han har stalket en kvinde, han har tilhold mod at opsøge. Det er primært sket ved byger af sms-beskeder og telefonopkald.

6 Tyveri og indbrud

Tre anklagepunkter handler om tyveri og indbrud. Han er således tiltalt for at have stjålet to biler, en Iphone og to dankort.

7 Euforiserende stoffer

Flere tiltalepunkter handler om besiddelse af hash. Tilsvarende er der flere anklager om bil- og motorcykelkørsel under påvirkning af tetrahydrocannabinol, som er det aktive og bevidsthedspåvirkende stof i cannabis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce