Annonce
Aarhus

Bred uenighed om smallere vej

Det er blandt andet dette vejbump, som sætter sindene i kog. Det bremser trafikken gennem byen - eller gør det det muligt at cykle trygt gennem Mårslet. Alt afhængigt af hvem man er.

Vejene gennem Mårslet har fået en overhaling. Kommunen har lavet trafikregulerende vejbump, og snævret Tandervej ind. Det dæmper nok trafikken, men deler vandene.

Annonce

Meningerne er i den grad delte om de nye trafikbump på Tandervej, Obstrupvej og Bedervej. En af dem, der langt fra er tilfreds med bumpene, er Casper Skjerbæk.

Kurt Nielsen er langt fra tilfreds med de bump, kommunen har lavet. Han medgiver dog, at der skulle ske noget med trafikken gennem Mårslet.

»Der er slet ikke behov for bump her, måske et enkelt på Obstrupvej, hvor der bliver kørt alt for stærkt, men her midt i byen er det unødvendigt,« mener han.

Han forklarer, at man som bilist skal passe på.

»Man bliver blændet af de biler, der kører over bumpene og tingene i bilen flyver rundt. Og så får lave biler og de fleste knallerter ødelagt udstødningen,« mener han.

Hvor Casper Skjerbæk slet ikke kan se nogen som helst grund til at besværliggøre livet for fartglade bilister midt i byen, er Kurt Nielsen mere moderat i sin kritik.

»Der er både argumenter for og imod. Det er blevet mere sikkert at være cyklist, og det er positivt. Til gengæld har man sørget for at ødelægge trafikkens flow gennem byen. Jeg kører til Kolding hver dag. Og det sted, der er dårligst at køre, er her i Mårslet,« mener Kurt Nielsen.

Han forklarer, at bussen har holdeplads lige midt på et 19 meter langt trafikbump.

»Og det er da ikke særlig gennemtænkt, vel?,« spørger han.

Ingen af de adspurgte kritiske herrer bruger cyklen som deres primære transportmiddel.

Det gør til gengæld to kvinder, som kommer gående, mens der bliver taget billeder af bumpene. Kvinderne er voldsomt begejstrede.

»Det er en helt anden oplevelse at cykle i Mårslet nu. Før kom bilerne rigtig tæt på, og man var altid bange for at blive væltet. Nu bliver bilerne bag os,« forklarer den ene.

»Det er også blevet lettere at komme over vejen, fordi bilerne ikke kører så stærkt. Så jeg er rigtig glad for arbejdet. Mårslet er en børneby. Derfor skal der også være plads til dem,« supplerer den anden.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce