Annonce
Østjylland

Bredbånd: Djursland får en lang næse

<p>Frederik Thøgersen får i dag sit bredbånd fra en trådløs sender på en nærliggende gård. Foto: Martin Gundesen</p>

Der er åbnet op for at søge om millioner kroner fra Statens bredbåndspulje. Men mange på Djursland føler sig snydt.

Annonce

I begyndelsen af sommerferien offentliggjorde Energistyrelsen kriterierne for at søge penge fra Bredbåndspuljen, der alene i 2016 indeholder 80 millioner kroner. Sammen med kriterierne kom også en liste over de adresser, der opfylder betingelserne for at søge.

Der er tæt ved 300.000 husstande på listen, Men den er langt fra i overensstemmelse med virkeligheden, mener man på Djursland.

En af dem, der ikke er kommet med, er Frederik Thøgersen, der bor med sin familie på Stensmarkvej nord for Grenaa.

»Jeg synes, det er fuldstændig kritisabel,« siger han.

Et af kriterierne for at søge er blandt andet, at man i dag ikke har mulighed for at få bredbånd på mere end 10/2 M/bit, der siger noget om, hvor hurtigt man kan downloade og uploade ting på nettet.

Annonce

»Det er typisk dansk«

Frederik Thøgersen får i dag sit bredbånd trådløst fra Grenaas.net, men det er så som så med bredden. Som regel ligger hastigheden på mellem 3 og 4 M/bit, både op og ned. Og dermed burde han have lov til at søge ifølge kriterierne.

Men på grund af Energistyrelsens måde at opgøre trådløs bredbåndsdækning på, så er han sammen med mange andre med dårlige forbindelser ikke kommet med på listen.

»Jeg synes ikke, det er rimeligt. Man forlanger, at vi skal bruge e-boks og gøre meget selv over nettet. Og det er fair og fint. Men så må man også hjælpe os den anden vej,« siger Frederik Thøgersen, lærer på handelsskolen i Grenaa.

»Jeg er helt afhængig af et velfungerende internet arbejdsmæssigt. Tiden er en knap ressource, og det er et stort frustrationsmoment, når det ikke virker eller kører langsomt.«

Frederik Thøgersen har stillet sig i spidsen for et par håndfulde adresser i området, der er i samme situation, som ham selv. Men han ser ikke specielt lyst på chancerne.

»Jeg har tænkt mig at sende en klage, men jeg tror ikke på, at det nytter,« siger Frederik Thøgersen, der ikke ligefrem glæder sig til at skulle i gang med det bureaukrati, der er omkring søgeprocessen.

»Og nu skal vi til at udarbejde en indsigelse, før vi overhovedet kan begynde at søge. Det er så typisk dansk,« siger han.

Annonce

Norddjurs hårdest ramt

Ifølge Maiken Bjerre Sørensen, Projektleder i Norddjurs Kommune, er Frederik Thøgersen langt fra alene med sine frustrationer.

»Der er virkelig mange fejl på den her liste, og det er et kæmpe problem,« siger hun.

Hun er en del af Djursland Online, der er et fælleskommunalt projekt for at få mere bredbånd på Djursland. Og her får de meldinger fra hele Djursland fra folk, der undrer sig over, at de ikke kan få lov til at søge. Værst ser det dog ud i Norddjurs, hvor der lige nu kun optræder 930 adresser på listen. Og det er ifølge kommunens egne vurderinger omkring 3000 for få.

»Jeg mener ikke, at Energistyrelsen har gjort deres hjemmearbejde godt nok. Og jeg mener, at de gør det for firkantet. Hvis de får en ansøgning ind, og der er nogle, der ikke står på listen, så bliver den skrottet med det samme,« siger Maiken Bjerre Sørensen, der i disse måneder arbejder på højtryk for at få så mange som muligt på Djursland til at søge penge fra puljen.

Hun opfordrer fok til at gå ind på ens.dk og se, om de er på listen. Og hvis de ikke står på listen, men mener de burde, så skal de skynde sig at gøre indsigelse inden 31. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce