Annonce
Østjylland

Bredbånd - regeringen holder landdistrikterne for nar

Annonce

Læserbrev: Regeringen siger et, men gør noget andet.

Det lød godt da regeringen lancerede en bredbåndspulje, der især skulle skabe vækst, bosætning og bedre muligheder for iværksættere i tyndt beboede områder.

Som begrundelse for bredbåndspuljen sagde Energi og Forsyningsminister Lars Christian Lilleholt "Bredbånd er bydende nødvendigt for at få virksomheder og familier til at flytte til". Ministeren hævdede samtidig at mange flytter ind til de store byer på grund af dårligt internet.

Ud fra de kriterier var det naturligt at vi på Djursland så på mulighederne for at komme med i puljen, med en vis optimisme. I efteråret 2016 blev gjort et stort arbejde. Der blev udarbejdet projektområder.

Opsøgt naboer, for at få så mange med i ansøgningen som muligt. Den del lykkedes rigtig godt. I alt er der fra Djursland indsendt 21 ansøgninger. For hele landet var det 173.

I slutningen af året kom så det nedslående resultat. Alle 21 projekter fra Djursland fik afslag. De 78 millioner der er udloddet er fordelt med 15,6 millioner i Hovedstadsområdet. (F.eks. har en stor grundejerforening ved Hareskovvej i København fået over kr. 3 millioner ). Det er mere end der blev uddelt i Regionerne Midt og Nordjylland.

Det er tomme ord når regeringen siger de vil gøre noget i de områder hvor vi ikke bor så tæt, hvis de samtidig laver regler og pointsystemer, der giver de områder hvor man bor tæt, de bedste kort på hånden.

Det er klart at det er billige pr. hustand jo flere der bor tæt på hinanden. Norddjurs, Mols, Helgenæs og mange andre områder på Djursland vil vi aldrig blive mange nok hvis vi skal sammenlignes med en Københavnsk grundejerforening ved med 319 medlemmer.

Det positive ved forløbet er det engagement og det lokale sammenhold, og den opbakning vi blev vist i forbindelse med at samle grupper af naboer, til en fælles ansøgning. Det sammenhold skal vi bygge videre på, i samarbejder med de 2 kommuner på Djursland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-kvintet mangler mod FC København

Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce