Annonce
Østjylland

Bredbåndspulje: Det gælder om at være hurtig

- Snart handler det ikke længere ”kun” om TV og spil. Telemedicin og meget andet venter lige om hjørnet. Vi skal være på forkant med det hurtige bredbånd, for at både Norddjurs og resten af Østjylland bliver en del af den udvikling, siger Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune. PR-foto
Det kræver handling nu at få del i de forventede 100 millioner støttekroner til hurtigt bredbånd.

Mørke: Du skal være hurtig for at blive hurtig. 2019 er nemlig sidste år med offentlige puljemidler til hurtigt bredbånd, lyder det i en pressemeddelelse.

Hele Østjylland inviteres til informationsmøde med Energistyrelsen, en uge inden ansøgningsproceduren til dette års bredbåndspulje går i gang.

Mødet for alle borgere og erhvervsdrivende holdes i Udviklingsparken i Mørke tirsdag 23. april klokken 16, hvor man blandt andet får noget at vide om tanker/intentioner og eventuelle ændringer i forhold til 2018.

Man kan læse om mødet på djursonline.dk. Udviklingsparken i Mørke ligger i Syddjurs Kommune, der med over 10 millioner kroner i 2018 var den kommune i landet, der fik det højeste tilskud.

Bredbåndskoordinator Henrik Friis arbejder for begge Djursland-kommuner – Norddjurs og Syddjurs.

- Det er utrolig vigtigt, at borgere, virksomheder og sommerhusejere med flere i landområder selv gør en aktiv indsats for at få hurtigt bredbånd, siger han.

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), siger:

- Snart handler det ikke længere "kun" om TV og spil. Telemedicin og meget andet venter lige om hjørnet. Vi skal være på forkant med det hurtige bredbånd, for at både Norddjurs og resten af Østjylland bliver en del af den udvikling, siger Jan Petersen.

Borgmesterkollega i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S), siger:

- Jeg er ikke i tvivl om, at de senere års omfattende udbredelse af fibernet på Mols har stor betydning for, at så mange familier nu søger til området, siger Ole Bollesen.

Annonce

Informationsmøde

2019 er sidste år med Bredbåndspuljen, og udbredelsen af hurtigt bredbånd har afgørende betydning for udviklingsmulighederne i Østjylland.

Informationsmøde med Energistyrelsen tirsdag 23. april kl. 16-18 i Udviklingsparken, Fabriksvej 5, 8544 Mørke.

Se også djursonline.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce