Annonce
Aarhus

Bredt ja i byrådet til at undersøge nyt stadion

AGF er især trætte af løbebanen mellem publikum og grønsværen. Arkivfoto: Henning Bagger

Venstre og Radikale fik bred opbakning i hele Aarhus Byråd til forslaget om at lave en analyse af indhold og økonomi i nyt stadion og multiarena.

Alle partier i Aarhus Byåd bakkede onsdag aften op om et forslag om at analysere muligheden for et nyt stadion og en multiarena til større sports- og kulturbegivenheder i Aarhus.

Venstre og Radikale står bag forslaget om at igangsætte en proces frem mod et nyt fodboldstadion med fodbold som den primære idræt, men med mulighed for at benytte det til andre formål, f.eks. koncerter. Samtidig vil de to partier afdække muligheden for en multiarena i Aarhus.

- Aarhus vokser og tiltrækker gæster og har i den grad momentum. Men det må ikke få os til at hvile på laurbærrene. Vi må aldrig blive selvfede og tro, at tingene sker af sig selv, sagde Hans Skou (V), og foreslog på vegne af de to partier, at byrådet til budgetforhandlingerne til september afsætter penge til de nødvendige analyser samtidig med at sportsrådmanden igangsætter en proces af de to partiers konkrete forslag:

- Vi skal afklare indhold og kapacitet på et nyt stadion. Vi skal se på finansieringsmodeller sammen med samarbejdspartnere. Og vi skal undersøge konsekvenserne for øvrige idrætsaktiviteter omkring stadion. Vi skal fra tale til handling og realisering, sagde Hans Skou og citerede dronning Margrethe, da hun ved åbningen af kulturhovedstadsåret i Musikhuset sagde "Kom så Aarhus!"

Annonce
Aarhus Stadion. Venstre og Radikale foreslår at udstykke cykelbanen foran til venstre og væddeløbsbanen ude til højre til byudvikling og bruge pengene til et nyt stadion og en multiarena. Foto: Kim Haugaard

S: Den rette rækkefølge

Kulturudvalgsformand Steen B. Andersen (S) var for så vidt positivt stemt for at undersøge forslaget, men brugte en del tid på at slå fast, at tingene skal ske i den rette rækkefølge:

- Hvis Aarhus skal have et nyt stadion, skal det undersøges grundigt. Det er en god tilgang fra de to partier. Men vi taler måske om en milliardinvestering, så analyse først, beslutning bagefter. Og vi skal have økonomien på plads først. Også i forhold til selve undersøgelsen.

Jette Jensen (EL) var meget positiv for at få et mere tilskuervenligt stadion uden løbebane mellem siddepladserne og grønsværen.

- Men forslaget her lægger op til en kolossal stor kommunal udgift, og det vil vi ikke prioritere øverst. Jeg læser det også som om, at man vil udstykke væddeløbsbanen. Det vil nok give finansiering, men så tror jeg, vi siger nej, sagde hun.

DF: God idé med udstykninger

Enhedslisten var dermed et af de to partier, der direkte kommenterede Venstre og Radikales forslag om at inddrage væddeløbsbanen og cykelbanen til arealudvikling (læs: boligudstykning) for dermed at få finansiering til et nyt stadion.

Dansk Folkeparti var det andet:

- Skal cykelbanen og væddeløbsbanen inddrages? En flytning af travbanen til Vilhelmsborg er en udmærket tanke. Måske kunne man også finde en anden placering til cykelbanen, sagde Knud N. Mathiesen (DF), der var meget positiv over for forslaget om nyt stadion og arena.

R: Vi skal være visionære

Forslagsstiller, kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), mener, at Aarhus har et kæmpepotentiale i forhold til at tiltrække store musiknavne til byen, hvis man havde en multiarena.

- Og jeg tror på, at hvis AGF, byens erhvervsliv og kommunen samarbejder kan det lade sig gøre at få et nyt stadion. Husk hvor mange, der var skeptiske over for Musikhuset og Aros. Men i dag stiller ingen spørgsmålstegn ved de tos berettigelse. Det var fordi der var visionære politikere, der ville det.

- Og vi bør se på alle muligheder for arealudvikling og dermed finansiering, tilføjede den radikale leder.

SF efterlyser realisme

SFs socialrådmand Thomas Medom, mente man skulle koncentrere sig om et nyt stadion.

- Vi vil ikke skyde tanken ned om et kombineret anlæg med multiarena. Men vi skal også være realistiske og vi vil satse på et nyt stadion, der også kan benyttes til andet end fodbold.

Steen Stavnsbo (K) roste og bakkede op om "et fantastisk forslag", og Lars Boje Mathiesen (NB) var åben for ideen, og mente man skulle komme i gang med processen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) sendte forslaget til drøftelse i magistraten, fordi der er mange økonomiske uafklarede spørgsmål.

- Men jeg lytter mig til, at der er en ret stor interesse i at få det op at flyve. Så det bliver nok en smal sag at finde penge til i budgetdrøftelserne..., spøgte borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce