Annonce
Udland

Britisk udenrigsminister ser klart omrids af brexit-aftale

Isabel Infantes/Ritzau Scanpix
- Jeg tror, at dette er en meget vigtig milepæl, siger britisk udenrigsminister før brexit-møde i Luxembourg.

Konturerne af en mulig brexit-aftale ligger nu fast, og dermed er forhandlinger mellem Storbritannien og EU gået ind i en afgørende fase.

Det siger den britiske udenrigsminister, Dominic Raab.

- Vi har udvekslet mange detaljer og konturerne af en aftale er nu meget klare, siger udenrigsminister Dominic Raab til BBC inden et møde mellem premierminister Boris Johnson og EU-ledere i Luxembourg mandag.

- Jeg tror, at dette er en meget vigtig milepæl. Premierministeren bygger videre på tidligere forhandlinger, som vi har ført, siden han blev premierminister, tilføjer han.

- Vores krav er meget klare: Vi ønsker at fjerne den antidemokratiske bagstopper. Og vi ønsker en overgang, hvor vort fremtidige forhold bliver den bedst mulige handelsaftale, siger Raab.

Han tilføjer, at briterne håber, at en aftale er på plads ved EU's topmøde den 17. og 18. oktober.

- Det er der, en aftale kan falde på plads, siger Raab, som tilføjer, at hvis en aftale ikke er mulig, så vil Storbritannien forlade EU den 31. oktober.

Johnson sammenlignede i weekenden sig selv med den uregerlige tegneseriefigur Hulk i et interview, hvor han gentog sin hensigt om at få Storbritannien ud af EU den 31. oktober.

- Desto mere vred Hulk bliver, desto stærkere bliver Hulk, siger Johnson i det eksklusive interview med The Mail on Sunday.

Johnson siger i interviewet, at han vil finde en måde, hvorpå han kan undgå at følge en ordre fra et flertal i parlamentet om at udsætte brexit for at undgå en udtræden af EU uden en aftale.

- Det lykkes altid Hulk at undvige - uanset hvor meget han synes at være bundet. Det er det, som er tilfældet for vores land. Vi kommer ud den 31. oktober.

Johnson siger, at der "er reelle tegn på bevægelse" i Berlin, Paris og Dublin i forhold til at opgive bagstopperen", som vil binde Storbritannien eller Nordirland til EU's regelsæt.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce