Annonce
Aarhus

Britt blev bedste cater

Britt Kolding på 33 år valgte rigtigt, da hun lagde sin fortid som kontorassistent bag sig - og kastede sig over køkkenet. Foto: Eurest

Britt Kolding er elev i Arlas kantine på Sønderhøj - og det er hun god til.

Ved du heller ikke, hvad en cater er? Det ved Britt Kolding fra Arlas kantine på Sønderhøj i Viby, hvor hun er caterelev.

Britt Kolding på 33 år valgte rigtigt, da hun lagde sin fortid som kontorassistent bag sig - og kastede sig over køkkenet. Foto: Eurest

En cater kan betegnes som kantinernes pendant til en kok, og 33-årige Britt Kolding er Danmarks bedste elev af slagsen.

Hun lod sig hylde som Danmarksmester for cater-elever 2012 under DM, som HORESTA og 3F netop har budt på i Messe Center Herning.

Forud for sejren lå tre timers hårdt og til tider nervepirrende arbejde. Brit Kolding og hendes makker Rabia Øzbek kreerede i finalen en menu bestående af blandt andet karamelliseret Jomfruhummer, roulade af svinemørbrad og selleri-is.

Sejren kom som noget af en overraskelse. Ikke mindst for Britt selv. Hun er kun 7 måneder inde i sit elevforløb og var i finalen oppe imod langt mere erfarne cater-elever.

Og så var det slet ikke hendes egen idé at være med i konkurrencen. Britts Køkkenchef tilmeldte hende det lokale mesterskab. Chefen mente, at Britt havde det fornødne talent til en god placering, og Britt tog udfordringen op. Britt arbejder i Eurest, som driver kantinen for Arla.

Fra kontor til køkken

Britt valgte at følge sine kulinariske drømme lidt senere end de fleste cater-elever.

I en alder af 33 år har hun lagt fortiden som kontorassistent bag sig, for hver dag at lave god og lækker mad til gæsterne i Arlas kantine på Sønderhøj i Viby. Noget hun har drømt om, siden hun var helt lille – men en drøm hun først lever fuldt ud nu. Og det endda med en guldmedalje om halsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce