Annonce
Aarhus

Britt Vorre: - Jeg skal være bedre til at være mor og gå i biografen med slukket telefon i 2019

- I år har vi bevist vores værd og eksistensberettigelse i byen. Folk kommer ikke kun herned på grund af nyhedsværdien længere, de bliver ved med at komme igen og igen. Vi har cirka 3.500 mennesker igennem om dagen, altså omkring 1.2 millioner gæster om året. Så vi har fået bekræftet, at vi ka' noget, siger Britt Vorre. Foto: Kim Haugaard

Street Food har i år bevist sit værd i byen, og at det ikke bare er en døgnflue, mener Britt Vorre, administrerende direktør. Trods en travl og fantastisk sommer har det også været året, hvor hun har været en OK mor, der når hjem til tiden. Læs her, hvad 2018 har budt på, og hvad næste år bringer.

Hvad har været dit største arbejdsrelaterede højdepunkt i år?

Sommeren i år var helt sindssyg. Der har været så mange mennesker hernede på Street Food. Det har været helt fantastisk. I år har vi også bevist vores værd og eksistensberettigelse i byen. Folk kommer ikke kun herned på grund af nyhedsværdien længere, de bliver ved med at komme igen og igen. Vi har cirka 3.500 mennesker igennem om dagen, altså omkring 1.2 millioner gæster om året. Så vi har fået bekræftet, at vi ka' noget! Og så udvikler vi os stadig, alene i år har vi fået fem nye køkkener.

Hvad har været dit største højdepunkt privat i år?

Jeg har tre drenge mellem 9 og 18 år - og i år har det rent faktisk lykkes mig at være en næsten OK mor! Jeg har næsten formået både at være Britt, den administrerende direktør, der gerne vil arbejde hele tiden, samtidig med at jeg er Britt, moren, der når hjem til tiden og er til stede med min familie. Næsten. Sidste år arbejdede jeg uafbrudt, men i år har jeg formået at lukke min computer. Det er stort! Næste år satser jeg på at få tid til vennerne også.

Året der gik...

Avisen har spurgt en række Aarhus-personer om, hvordan deres år har været, og hvad de forventer af 2019.

Det er der blevet en række artikler ud af, som kommer i de nærmeste dage.

Du kan læse om Jon Daniel Edlund, kendt fra bageprogrammet på DR, Britt Vorre fra Aarhus Street Food, byudvikler Rune Kilden, Michael Harders, kendt fra Gift ved første blik, gallerist Charlotte Fogh, Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, tidligere basketballspiller Nicolai Iversen, borgmester Jacob Bundsgaard og Mathilde Mackowski, ejer og medstifter af Sinful.dk.

- Jeg forlanger, at maden skal være hjemmelavet, at deres ansattes løn skal leve op til minimumslønnen, det skal være iværksætteren selv, der er den primære i køkkenet og at enhver forandring skal være til det bedre: altså økologisk, bæredygtigt eller på anden vis en forbedring, forklarer Britt Vorre. Foto: Kim Haugaard

Hvad har været din største arbejdsrelaterede udfordring i år?

Vi har 27 forskellige stande hernede med hver deres iværksætter bag, nogle fra forskellige lande. Jeg skal sørge for at få dem allesammen til at løbe i dén retning, jeg gerne vil have. Det er sindssygt svært og et fuldtidsarbejde i sig selv! Jeg forlanger, at maden skal være hjemmelavet, deres ansattes løn skal leve op til minimumslønnen, det skal være iværksætteren selv, der er den primære i køkkenet og at enhver forandring skal være til det bedre: altså økologisk, bæredygtigt eller på anden vis en forbedring. Men nogle gange vil de noget andet, end det jeg kræver.

Hvad har været din største udfordring privat i år?

At holde fri. Det har nok været det altoverskyggende tema i år. Der er så sindssygt meget at se til, for der er altid en vandpumpe, der driller eller lignende, og derfor har venner og familie været forsømt - også i år, selvom det er gået bedre. Udfordringen er at give stafetten videre til de skidedygtige ledere, jeg har i mit team. Så det er ris til egen røv! Jeg skal være bedre til at være mor og gå i biografen med slukket telefon.

Hvad vil du huske året 2018 for i forhold til Aarhus - Danmark - og verden?

Aarhus: Jeg synes, VM i fodbold nede på Havnepladsen var et megagodt arrangement og et friskt pust til byen. Det var super professionelt udført. Så synes jeg også, at gruppen Rethinkers gør det pissegodt. Sådan som de går rundt og fortæller med store smil og stolthed om byen til krydstogt-turister. Og så synes jeg altså, at letbanen er fed. Folk skal lære at flytte sig, så den kan bevise sit værd!

Danmark: Der er jeg lidt mere negativ. Jeg synes medmenneskeligheden har haft trænge kår i år. Både i forhold til børn, ældre og folk udefra, som har brug for vores hjælp. Vi viser ikke empati eller overskuddet til at hjælpe dem. Det synes jeg er trist! Der er desuden en frygtelig retorik fra vores politikere, som fylder meget i medierne. Det, synes jeg, er ærgerligt.

Verden: Vi kan ikke komme udenom Donald Trump og hele den force. Trods utallige lortesager, så sidder han der endnu som verdens leder, det, synes jeg, er vildt. Men også #metoo-bevægelsen har fyldt meget. Det var et nødvendigt opråb mod magtmisbrug og sexisme, men som jeg desværre også synes, har taget en ærgerlig drejning og udviklet sig til en krænkelseskultur. Den har spredt sig til veganere, køn og hudfarve. Jeg synes, vi havde en større pytknap, da jeg var ung i 80'erne. Altså, et større overskud og en humor, der kunne tåle lidt mere. Så nogle gange kan jeg godt blive lidt træt. For hvordan skal man score i dagens Danmark uden at krænke på en eller anden måde?

Hvad forventer du af 2019?

Jeg glæder mig til at få de nye køkkener på plads. Vi får tyrisk, nepalesisk, latinamerikansk og vegansk mad i det nye år. Og nogle flere, der ikke er underskrift på endnu. Men vi mister ingen siddepladser! Og så glæder jeg mig også til at kunne være en bedre mor og en bedre ven. Derudover glæder jeg mig også til at bruge byen mere end, jeg gør nu. Der sker så meget fantastisk, jeg gerne vil nå, men ikke får tid til.

Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs ungdomshold spillede to gange uafgjort

Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce