Annonce
Blog

Broer og kløfter - endnu en festuge takker af

Vi har også brug for mentale og kulturelle “broer”, der forbinder unge og gamle, fortid og nutid, gamle danskere og nydanskere.

De seneste tre års festuge har kredset om temaet “bridging”, og nu er også dette års fest snart forbi.

Bridging. Brobygning. Forbindelser. Det er helt afgørende for enhver by. Aarhus kan slet ikke fungere uden broer. Tænk blot på de mange gangbroer over åen, Clements bro, Ringgadebroen og de mange andre steder, hvor broer forbinder os i hverdagen. Vores by er forbundet af mange små og store broer.

Vi har også brug for mentale og kulturelle “broer”, der forbinder unge og gamle, fortid og nutid, gamle danskere og nydanskere. Tusindvis af mennesker fra hele verden, hvis skæbne bragte dem til Aarhus som studerende, forskere, expats, migranter, flygtninge. De har brug for “bridging”, for tilknytningspunkter til vores by, og vi har brug for dem.

Gennem sociale medier har vi mulighed for at bygge broer til mennesker over hele kloden. Men alt kan ikke gøres gennem en skærm. Nogle kløfter kræver, at jeg deler det, som er sårbart og kompliceret, kan lægge armen om en god ven, kan se min elskede i øjnene midt i det, som er vanskeligt. De broer, der her skal dannes mellem os, kræver noget mere end en skærm og et “like”.

Måske kræver de så meget, at vi opøver at måtte give op. Vi løber ganske enkelt tør for kærlighed. Vi når ud til kanten. Vi står før eller siden som ved en kløft, der er for bred til, at jeg selv alene kan bygge en bro over. Vi mister det, vi har allermest brug for - levende, ægte og kærlige relationer med hinanden.

I ethvert menneskes liv hedder den sidste kløft døden. Når vi står der på kirkegården og skal give slip på den, vi elsker og savner, så ved vi godt, at her kan vi ikke bygge broen selv. Her tæller alene troen, håbet og kærligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce