Annonce
Aarhus

Brolin-Tani overtager Bier-dans fra Granhøj

Marie Brolin-Tani instruerer dansere i Holstebro. Næste år kommer hun til Aarhus. Foto: Lars Rask Vendelbjerg.

Instruktøren med Aarhus-fortid skal gøre filmen "Elsker dig for evigt" til dans for kulturhovedstaden.

Afløseren for Palle Granhøj er fundet. Netop som lederen af det århusianske dansekompagni har danset sin sidste dans i Aarhus, er Musikhuset Aarhus klar med afløseren til at skabe en del af Susanne Bier-trilogien i 2017.

En kending af Aarhus, Marie Brolin-Tani, der tidligere har drevet dansekompagni i byen, får nu ansvaret for at transformere filmen "Elsker dig for evigt" om til en danseforestilling.

De to andre i trilogien, hvor Susanne Biers prisvindende mesterværker går fra lærred til scene, er filmen "Efter brylluppet", som instruktøren Peter Langdal og Betty Nansen Teatret forvandler fra film til musical, og Kasper Holten, der gentænker filmen "Brødre" sammen med Den Jyske Opera.

Elsker dig for evigt

Musikhuset, Aarhus, Rytmisk Sal, 8.-10.november 2017.

Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company skaber Susanne Bier-filmen "Elsker dig for evigt" om til dans.

Marie Brolin-Tani og hendes Black Box Dance Company skal vise forestillingen i Rytmisk sal i Musikhuset Aarhus 8.-10. november.

- Marie Brolin-Tani er en fremragende koreograf og har i tre årtier været en af de helt centrale figurer inden for moderne, skandinavisk dans. Hun har stærk tilknytning til Aarhus og er garant for højt internationalt niveau, siger Mette Kier, programchef i Musikhuset.

Siden Palle Granhøj i oktober valgte at lukke sit dansekompagni med udgangen af året, har Musikhuset været på udkig efter en ny koreograf.

Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company holder til i Holstebro, hvor hun er kunstnerisk leder.

Brolin-Tani ser opgaven som en stor udfordring.

- Det bliver en spændende opgave og lidt af et drømmeprojekt, og jeg får tilmed mulighed for at vende tilbage til min gamle, elskede hjemmebane i Aarhus. Derfor tøvede jeg da heller ikke et sekund med at sige ja ja ja, siger Marie Brolin-Tani.

Hun er uddannet I London og Paris, men fik sit gennembrud I Aarhus, hvor hun i 1992 skabte MBT Danseteater. Sammen med blandt andre Palle Granhøj var hun med til at skabe et professionelt dansemiljø i Aarhus og gøre byen bemærket på den internationale dansescene med talrige prisbelønnede og anmelderroste danseforestillinger over hele Europa.

Marie Brolin-Tani var i Musikhuset Aarhus i 2013, da hun koreograferede 12 dansere i den Reumert-nominerede The Picture of Dorian Gray.

Hendes nye Black Box Dance Company har trods kort levetid har haft stor fremgang og succes og har dygtige og talentfulde dansere, som er i starten af deres karriere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce