Annonce
Aarhus

Brudepar bliver gift men udskyder festen: Vi kan ikke græde snot over det

Isabell Sinding og Eske Hagen Øster har valgt at rykke deres store bryllupsfest 25. juli grundet coronavirus. De bliver fortsat viet selv samme dag, og så afholdes festen næste år. Foto: Axel Schütt
Som følge af coronavirussen vælger en del kommende brudepar at udsætte deres store dag. Isabell og Eske er ét af de par, som har valgt at rykke brylluppet – især af hensyn til gæsterne. De prøver dog at få det bedste ud af situationen.

AARHUS: Coronavirussen har vidtrækkende konsekvenser for kommende århusianske brudepar. Lige pt. gælder regeringens forbud mod forsamlinger af 10 personer eller flere frem til 10. maj, men ingen ved, om dette bliver forlænget eller ej. Ikke just de bedste betingelser, hvis man har planlagt et bryllup i den kommende tid. For kan det overhovedet afholdes? Skal det udskydes til et senere tidspunkt på året eller helt aflyses? Kommunikationskonsulent i Aarhus Stift, Karen Karmark, fortæller, at der ikke lige her og nu er tale om mange bryllupsaflysninger, men at det kan blive tilfældet.

- Indtil videre er der ikke så mange, som har valgt at aflyse deres bryllup som følge af coronavirus. Højsæsonen for bryllupper er dog også fra maj til og med august, og det nuværende forsamlingsforbud gælder til 10.maj, så der kan virkelig ske ting og sager, hvis forsamlingsforbuddet bliver forlænget, siger hun.

Nu kan vi bare glæde os over, at vi bliver ”gift” to gange. Derudover tænker vi lidt at tage ned på stranden med en god flaske rosévin efter vielsen – det skal nok blive romantisk under alle omstændigheder.

Isabell Sinding og Eske Hagen Øster

Ikke aflyst, men udskudt

Isabell Sinding og Eske Hagen Øster, der til dagligt bor i Aarhus Nord, skulle efter planen giftes 25. juli i Skelager Kirke efterfulgt af en kæmpe fest hos hos Park 13. Men sådan kommer det ikke til at forløbe sig. Parret har nemlig valgt at udskyde festen.

- Vi bliver fortsat viet i Skelager Kirke på selve dagen, men vi har valgt at udskyde selve bryllupsfesten til næste år. Vi ved ikke, om forsamlingsforbuddet bliver forlænget eller ej, og blandt de 40 inviterede gæster er der flere højgravide og folk fra udlandet. Vi tør simpelthen ikke tage nogle chancer i forhold til smitte af coronavirus, forklarer Isabell Sinding. Den endelige beslutning blev taget, da Mette Frederiksen meddelte, at alle større forsamlinger – som for eksempel festivaler – ville blive aflyst til og med august.

- Vi havde længe gået og overvejet det, for samfundet er i en meget usikker situation, hvor man hele tiden tænker på mulige scenarier. Men da statsministeren meddelte, at sommerens festivaler ville blive aflyst, kunne vi godt se, hvor det bar hen ad. Dagen efter ringede vi rundt til gæsterne og Park 13 for at informere om vores beslutning, siger Isabell Sinding.

Hvis forsamlingsforbuddet på 10 personer eller flere også gælder i juli-måned, har parret allerede tænkt over, hvem der skal være med som vidner til selve bryllupsceremonien i kirken. Udover Isabells to børn fra et tidligere forhold og kirkepersonalet er der kun plads til to personer.

- I tilfælde af en forlængelse af forsamlingsforbuddet har vi aftalt, at de to personer skal være én fra hver familie. Jeg vil tage min lillebror med som vidne, mens Eske gerne vil have sin mor med, siger Isabell Sinding.

Annonce

Vendt det til noget positivt

Nogle ville måske føle, at det ville være en hård pille at sluge at skulle udskyde den store bryllupsfest, og omgangskredsen har da også været ærgerlige og kede af det på parrets vegne. Eske Hagen Øster havde desuden set frem til en dobbelt fest, da han fylder 30 år den 26. juli. Men sådan bliver det ikke, og her prøver parret at vende situationen til noget positivt.

- Vi kan ikke græde snot over det. Folk dør af sygdommen, så vi kan ikke tillade os at være sure. Vi er selvfølgelig lidt kede af det, da vi havde set frem til dagen, men sådan er det. Nu kan vi bare glæde os over, at vi bliver ”gift” to gange. Derudover tænker vi lidt at tage ned på stranden med en god flaske rosévin efter vielsen – det skal nok blive romantisk under alle omstændigheder, lyder det fra Isabell Sinding.

Isabell Sinding og Eske Hagen Øster tager det fælles efternavn Hagen Sinding, når de bliver viet 25. juli i Skelager Kirke. Foto: Axel Schütt
Annonce

Tendens til udskydelser

Isabell Sinding og Eske Hagen Øster er ikke de eneste, som vælger at udskyde den store dag. Avisen har snakket med en lang række kroer, restauranter, hoteller og andre bryllupsarrangørere. Avisen har blandt andet talt med Jørgen Danielsen, der er restauratør ved Sjette Frederiks Kro samt Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg. Han oplever ligeledes udskydelser blandt kommende brudepar.

- Vi har ikke aflyst nogle bryllupper, men fire styks er blevet rykket fra starten af maj til senere på året. Vores kalender er fuldt booket frem til september, så det virker til at, at folk stadig gerne vil holde fest. I forhold til forsamlingsforbuddet fortsætter vi med at afholde bryllypper, indtil vi hører andet, siger han. Og hos Park 13 er billedet det samme. Medejer Nicolai Jochumsen kan oplyse, at flere bryllupper - udover Isabell Sinding og Eske Hagen Østers - er rykket.

- Adskillige bryllupper er blevet flyttet, og parene er meget forstående for denne situation, hvor alle er i en venteposition. Det er meget forskelligt, hvor længe parene tør vente med at træffe deres endelige beslutning. Men hvis coronakrisen og forsamlingsforbuddet varer ved længe endnu, kommer vi til at opleve aflysninger hos os, da der ikke er nok plads i næste års kalender til at rykke bryllupperne dertil, forklarer han.

Isabell Sinding og Eske Hagen Øster kan se frem til at blive "gift" to gange. Vielse i år og fest næste år. Foto: Axel Schütt
Isabell Sinding og Eske Hagen Øster tager især hensyn til gæsterne, hvor der er flere højgravide i blandt, ved at rykke bryllupsfesten som følge af coronavirus. Foto: Axel Schütt
Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi glemmer, hvad der er vigtigt: Den pæne tone fylder så meget, at sagen bliver ligegyldig

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kæledyr bliver smidt ud i naturen: Stigning i dumping af dyr efter corona

Annonce