Annonce
Aarhus

Brug weekenden på at genskabe hjemmekontoret: Århusianere sendes hjem i tusindvis

Torsdag holdt borgmester Jacob Bundsgaard, Østjyllands Politi og sundhedsmyndighederne pressemøde om corona-situationen i Aarhus. Nye tiltag blev fremlagt, og fredag var det så Sundheds- og Ældreministeriet, der kom med 10 nye tiltag, der skal stoppe smittespredningen i Aarhus Kommune. Foto: Axel Schütt
For at stoppe corona-smitten i Aarhus opfordrer Sundheds- og Ældreministeriet til, at der arbejdes hjemmefra i videst muligt omfang de kommende to uger. Selvom det blot er en opfordring, så lytter de århusianske virksomheder.
Annonce

AARHUS: Sundheds- og Ældreministeriet udarbejdede fredag en bekendtgørelse med i alt ti tiltag, som skal dæmme op for corona-smitten i Aarhus.

Nye tal fra Statens Serum Institut for spredningen af coronavirus i Aarhus viste sig igen at være alarmerende med 68 nye smittede det seneste døgn, og derfor bliver de mange nye tiltag et vigtigt skridt for at vende situationen i landets næststørste by.

Blandt de 10 tiltag er blandt andet kravet om mundbind i den offentlige transport. Desuden opfordres der til, at offentlig transport undgås, hvis andre transportmidler er mulige.

Derudover opfordres der til, at der "i videst muligt omfang" arbejdes hjemmefra, ligesom der er en anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen.

Århus Stiftstidendes har spurgt et par af Aarhus' store arbejdspladser, hvordan de forholder sig til opfordringen om "at arbejde hjemmefra i videst muligt omfang".

Aarhus Kommune går forrest. Her sendes alle medarbejdere, hvor det ikke er strengt nødvendigt at være fysisk tilstede på arbejdspladsen, hjem.

- I første omgang sender vi fra mandag og 14 dage frem alle hjem at arbejde, og så håber vi med den række af tiltag og initiativer, der er sat i gang, at smittespredningen falder, så vi igen kan vende tilbage til arbejdspladsen om to uger, siger borgmester Jacob Bundsgaard til Århus Stiftstidende.

Annonce

Salling Group tømmer dele af hovedkontoret

Hos Salling Group tog man allerede konsekvensen af det øgede smittetryk i Aarhus torsdag.


Det er nu, det gælder! Situationen med det stigende smittetryk i Aarhus er særdeles alvorlig og kræver opmærksomhed og handling fra os alle.

Borgmester Jacob Bundsgaard


Virksomheden, som både tæller Salling, Bilka, Netto, Fætter BR og Føtex sendte torsdag halvdelen af de ansatte hjem fra hovedkontoret i Årslev. Det bekræftede man fredag overfor Århus Stiftstidende, hvor man også understregede, at man løbende holder øje med og følger de nyeste anbefalinger fra myndighederne.

- Ud fra et forsigtighedsprincip har vi truffet en beslutning om, at halvdelen af vores medarbejdere fra dags dato arbejder hjemmefra foreløbig i 14 dage, siger en pressemand fra virksomheden.

Annonce

Vestas lytter til myndighederne

Hos den århusianske vindmøllefabrikant Vestas følger man ligeledes situationen tæt:

- Vi lytter til myndighedernes anbefalinger, som vi har gjort gennem hele forløbet. Lige nu evaluerer vi situationen og giver vores medarbejdere besked inden mandag, siger Kristian Holmelund Jakobsen, der er pressechef hos Vestas.

Annonce

Universitetet sender medarbejdere hjem at arbejde

Også på Aarhus Universitet skal medarbejderne i det omfang, det er muligt, arbejde hjemmefra frem til og med 23. august.

Det er nærmeste leder, der afgør, i hvilket omfang medarbejdere skal varetage arbejdet hjemmefra i den pågældende periode, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Medarbejdere må gerne komme ind og hente udstyr og materiale, hvis der er behov for det.

Borgmester Jacob Bundsgaard har en kraftig opfordring til borgerne i forlængelse af de 10 nye tiltag, der blev præsenteret fredag.

- Det er nu, det gælder! Situationen med det stigende smittetryk i Aarhus er særdeles alvorlig og kræver opmærksomhed og handling fra os alle. Jeg skal derfor opfordre til, at alle borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.v. følger de nye anvisninger og anbefalinger, vi har aftalt med de statslige myndigheder. Enhver har et ansvar i kampen mod corona-epidemien. Kun ved en stærk, fælles indsats kan vi begrænse smitten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce