Annonce
Østjylland

Bruger eventyrets magi til at gøre børn sutte-fri

»Må vi få din sut«, beder de om, de to små alfe, som er skabt i Anes mangfoldige og eventyrlige billedunivers. Pressefoto.

Fantasi. 33-årige Ane Fur Øhrberg anvender alfe og eventyrets mangfoldige billed-univers i materiale til børnefamilier.

Annonce

Der skal være plads til både nisser og alfe i Ane Fur Øhrbergs eventyrlige univers. Og det udgangspunkt tager hun i sit nye tilbud til børnefamilier, der gerne vil gøre det lidt lettere at få lille Ida eller Sebastian til at kvitte sutten.

Og til netop det formål har Ane på saxo.com udgivet et materiale, der hedder »Må vi få din sut?«.

Materialet indeholder brugsanvisning, to breve til barnet, legefigurer og en lille bog, som forældrene selv kan printe ud derhjemme.

Ideen med materialet er, at barnet får breve fra to alfer, som spørger om barnet vil give sine sutter til deres alfe-lillebror, som mangler sutter.

Børnene kan så sende sutterne til alfe-babyen og får så et brev med en tak fra alferne og legefigurer i pap, en lille bog og et billede af en glad alfebaby, som barnet så på et tidligere billede, hvor alfebabyen var trist.

»Materialet understøtter barnet i at være suttefri, da de store alfer fra legearket om aftenen kan puttes uden sutter, ligesom barnet selv«, forklarer Ane Fur Øhrberg, der driver en kreativ tegnestue, hvor hun løser illustrations-, udsmyknings-, logo- og maleriopgaver.

Ane, der er 33 år gammel og selv mor til tre børn, er vokset op i Vivild som datter af den tidligere præst i valgmenighed Jens Ø. Simonsen og Helga Simonsen, der selv er kreativ udi malerkunsten.

Med sig i bagagen har hun en uddannelse på kunstskoler, animationskurser og som lærer.

»Det er for mig hele tiden vigtigt, at vi holder liv i fantasien i børnenes hverdag. Jeg får det helt dårligt, når jeg hører voksne sige, at det må børnene bare se at komme over, når de skal vænnes af med at bruge sut. Hvorfor så ikke i stedet gøre det til en sjov oplevelse for barnet«.

Og i stedet for at belønne barnet med store lokkende materielle gaver, så er det for Ane meget bedre og større at give børnene god oplevelse, som de kan tage med sig.

Læse mere om Anes projekter på www.anefurohrberg.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce