Annonce
Østjylland

Bruger eventyrets magi til at gøre børn sutte-fri

»Må vi få din sut«, beder de om, de to små alfe, som er skabt i Anes mangfoldige og eventyrlige billedunivers. Pressefoto.

Fantasi. 33-årige Ane Fur Øhrberg anvender alfe og eventyrets mangfoldige billed-univers i materiale til børnefamilier.

Der skal være plads til både nisser og alfe i Ane Fur Øhrbergs eventyrlige univers. Og det udgangspunkt tager hun i sit nye tilbud til børnefamilier, der gerne vil gøre det lidt lettere at få lille Ida eller Sebastian til at kvitte sutten.

Annonce

Og til netop det formål har Ane på saxo.com udgivet et materiale, der hedder »Må vi få din sut?«.

Materialet indeholder brugsanvisning, to breve til barnet, legefigurer og en lille bog, som forældrene selv kan printe ud derhjemme.

Ideen med materialet er, at barnet får breve fra to alfer, som spørger om barnet vil give sine sutter til deres alfe-lillebror, som mangler sutter.

Børnene kan så sende sutterne til alfe-babyen og får så et brev med en tak fra alferne og legefigurer i pap, en lille bog og et billede af en glad alfebaby, som barnet så på et tidligere billede, hvor alfebabyen var trist.

»Materialet understøtter barnet i at være suttefri, da de store alfer fra legearket om aftenen kan puttes uden sutter, ligesom barnet selv«, forklarer Ane Fur Øhrberg, der driver en kreativ tegnestue, hvor hun løser illustrations-, udsmyknings-, logo- og maleriopgaver.

Ane, der er 33 år gammel og selv mor til tre børn, er vokset op i Vivild som datter af den tidligere præst i valgmenighed Jens Ø. Simonsen og Helga Simonsen, der selv er kreativ udi malerkunsten.

Med sig i bagagen har hun en uddannelse på kunstskoler, animationskurser og som lærer.

»Det er for mig hele tiden vigtigt, at vi holder liv i fantasien i børnenes hverdag. Jeg får det helt dårligt, når jeg hører voksne sige, at det må børnene bare se at komme over, når de skal vænnes af med at bruge sut. Hvorfor så ikke i stedet gøre det til en sjov oplevelse for barnet«.

Og i stedet for at belønne barnet med store lokkende materielle gaver, så er det for Ane meget bedre og større at give børnene god oplevelse, som de kan tage med sig.

Læse mere om Anes projekter på www.anefurohrberg.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce