Annonce
Aarhus

To mænd brugte falske 100-dollars sedler i 7-Eleven: Begge meldte sig efter at være blevet efterlyst

To mænd betalte med flere dages mellemrum med falske 100-dollars sedler i en 7-Eleven i Aarhus. Foto: Kacper Pempel
To mænd har med få dages mellemrum betalt med falske 100-dollars sedler i 7-Eleven på Immervad. En efterlysning hos politiet fik dog dem begge til at melde sig.

AARHUS: 7-Eleven i Immervad i Aarhus opdagede, at to mænd med godt en uges mellemrum har betalt med falske 100-dollars sedler i butikken.

Politiet valgte tirsdag at offentliggøre signalement og billeder af de to mænd, hvilket fik dem begge til at melde sig selv i løbet af tirsdagen.

Den første episode skete torsdag den 11. juli kort før kl. 06.30, hvor manden, der har meldt sig til politiet, var kommet i butikken, hvor han gik lidt rundt og lod andre kunder komme til før ham, indtil han var alene med ekspedienten.

Manden købte nogle cigaretter og betalte med/fik vekslet to 100-dollars sedler, som efterfølgende viste sig at være falske.

Den anden episode er fra søndag den 21/7 kort før kl. 14.00, hvor en mand kom ind i butikken, stillede sig bagest i køen og ventede til alle kunder var ude at butikken, før han betalte for nogle enkelte varer med en 100-dollars seddel, der også viste sig at være falsk.

OPDATERET: Østjyllands Politi skriver på Twitter, at begge de efterlyste mænd har meldt sig tirsdag. Derfor har vi fjernet billeder og beskrivelser af mændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce