Annonce
Aarhus

Brunch som take-away: Ny butik vil tage kampen op med bageren

Modelfoto: Sigrid Nygaard
Glem bageren og cafébesøget. Hent i stedet din morgenmad, frokost og aftensmad som take-away, lyder beskeden fra ny butik, som snart åbner syd for Aarhus.

AARHUS: Delikatesser, smørrebrød og et nyt brunchkoncept.

Sådan lyder skitsen for en ny butik der fra 29. september vil lokke de morgensultne århusianere væk fra bageren og over i et take-away-koncept, som åbner i Hasselager.

Butikken er ejet af Aarhus-virksomheden Mums Mad, der i forvejen leverer frokostordninger og festmad til selskaber.

Men nu skal de private også have mulighed for at få nem mad fra virksomheden, og det er især brunchkonceptet, som i weekenden kan købes som både kold og varm take-away ned til to kuverter, der skal være det store trækplaster.

I butikken bliver det også muligt at købe sandwich, smørrebrød, salater og nem aftensmad hver dag.

Ejerne af Mums Mad har længe ønsket at tilbyde konceptet, fordi der er mange, der gerne vil have brunch, men ikke altid ønsker at stadse sig op til at sidde på en café:

- Vi kender ikke til andre, der laver det på denne måde, men vi har store forventninger til, at det bliver populært. Når du i forvejen er inde at hente din aftensmad om fredagen, kan du her få din lørdagsbrunch med i en kold version, fortæller Mikael Kastrup. Det bliver muligt at bestille via Mums-Mad.dk og selv bestemme, hvornår man gerne vil hente det.

- Det må gerne være sådan, at man om morgenen tænker, at man har lyst til at køre op og hente en brunch hos os i stedet for at hente det sædvanlige morgenbrød hos bageren, siger Mikael Kastrup. På åbningsdagen 29. september inviterer Mums Mad til åbningsfest fra klokken 10-14 på Alstrup Alle 4.

Annonce

Mums Mad

  • Man-fre: 8-18, lør-søn: 10-18
  • Ejet af Birgit Møller Kastrup og Mikael Kastrup
  • Alstrup Allé 4, 8361 Hasselager
Det er her i butikken på Alstrup Allé 4, at man åbner 29. september. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce