Annonce
Aarhus

Brunch som take-away: Ny butik vil tage kampen op med bageren

Modelfoto: Sigrid Nygaard
Glem bageren og cafébesøget. Hent i stedet din morgenmad, frokost og aftensmad som take-away, lyder beskeden fra ny butik, som snart åbner syd for Aarhus.

AARHUS: Delikatesser, smørrebrød og et nyt brunchkoncept.

Sådan lyder skitsen for en ny butik der fra 29. september vil lokke de morgensultne århusianere væk fra bageren og over i et take-away-koncept, som åbner i Hasselager.

Butikken er ejet af Aarhus-virksomheden Mums Mad, der i forvejen leverer frokostordninger og festmad til selskaber.

Men nu skal de private også have mulighed for at få nem mad fra virksomheden, og det er især brunchkonceptet, som i weekenden kan købes som både kold og varm take-away ned til to kuverter, der skal være det store trækplaster.

I butikken bliver det også muligt at købe sandwich, smørrebrød, salater og nem aftensmad hver dag.

Ejerne af Mums Mad har længe ønsket at tilbyde konceptet, fordi der er mange, der gerne vil have brunch, men ikke altid ønsker at stadse sig op til at sidde på en café:

- Vi kender ikke til andre, der laver det på denne måde, men vi har store forventninger til, at det bliver populært. Når du i forvejen er inde at hente din aftensmad om fredagen, kan du her få din lørdagsbrunch med i en kold version, fortæller Mikael Kastrup. Det bliver muligt at bestille via Mums-Mad.dk og selv bestemme, hvornår man gerne vil hente det.

- Det må gerne være sådan, at man om morgenen tænker, at man har lyst til at køre op og hente en brunch hos os i stedet for at hente det sædvanlige morgenbrød hos bageren, siger Mikael Kastrup. På åbningsdagen 29. september inviterer Mums Mad til åbningsfest fra klokken 10-14 på Alstrup Alle 4.

Annonce

Mums Mad

  • Man-fre: 8-18, lør-søn: 10-18
  • Ejet af Birgit Møller Kastrup og Mikael Kastrup
  • Alstrup Allé 4, 8361 Hasselager
Det er her i butikken på Alstrup Allé 4, at man åbner 29. september. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce