Annoncørbetalt indhold

Budget for begyndere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du typen, der måned efter måned står med røde tal på kontoen, og derfor må takke nej til de mange gode oplevelser med venner og familie? Så kunne det være, du skulle få gået din privatøkonomi igennem og få opsat et skudsikkert budget. Og er budgettering en by i Rusland, så fortvivl ej. KreditNU, der udbyder digitale forbrugslån over mobilen, hjælper dig her med at få skabt struktur i din privatøkonomi.

Dan dig et overblik over dine udgifter

Annonce

Du skal først og fremmest danne dig et overblik over dine udgifter. Start med de store posteringer, såsom husleje, mad og andre faste udgifter som telefon, forsikringer og a-kasse. Derudover har du sikkert også nogle andre faste udgifter som streamingtjenester og fitnessabonnement – disse udgifter er ikke strengt nødvendige, men derimod rare at have. Med andre ord er det her, du kan trimme fedtet, hvis du har behov for dette.

Er du en af de mange danskere, som blot har en lønkonto, hvor det hele bliver trukket fra, bør du få oprettet nogle flere konti i din netbank. Det koster gratis at oprette disse konti – udover at der muligvis bliver trukket renter på dit udestående årligt. Det anbefales, at du har følgende konti:

-         Lønkonto

-         Budgetkonto

-         Madkonto

-         Opsparingskonto

Hver måned overfører du således et fast beløb til dine forskellige konti, således du til sidst har et fuldkomment overblik over dit månedlige rådighedsbeløb. På din budgetkonto samler du naturligvis alle dine faste udgifter, og på din madkonto har du dit månedlige madbudget. Husk at få tilknyttet et betalingskort til denne konto, så du kan trække pengene direkte fra madkontoen, når du køber ind.

Lav en opsparing

En opsparing er dit bedste våben imod unødvendig gæld, og har du en god bunke penge til overs, når alle dine faste udgifter er blevet betalt, bør du sætte dem ind på en opsparingskonto. Hvor meget du kan sætte ind på kontoen, afhænger naturligvis af din privatøkonomi, men små bække gør en stor å. Det er derfor ikke dumt at være ambitiøs med din opsparing, og for mange kan der ligefrem gå sport i at være sparsommelig og se sin opsparing vokse over tid.

Begræns forbrugslån

Det er godt nok de færreste af os, der går igennem livet uden gæld på samvittigheden, men der er en verden til forskel på huslån og forbrugslån. Førstnævnte giver dig tag over og hovedet, og så kan det faktisk også være, at du tjener penge på dit hus, skulle du en dag fraflytte det. Forbrugslån er derimod styret af impulsiv adfærd og FOMO – altså fear of missing out og derimod rene udgifter. Det kan rigtig nok være rart at forkæle sig selv, men det føles altså nu bedst, når du forkæler dig selv med dine egne penge.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.