Annonce
Østjylland

Budgetforlig skal sætte fut i grøn omstilling på Syddjurs

- Alt i alt er der tale om et budget, som både er økonomisk ansvarligt, og som også har en grøn og social profil, soger borgmester Ole Bollesen (S) om det netop indgåede forlig. Foto: Jens Thaysen

Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet indgik onsdag et budgetforlig for 2019 og overslagsårene 2020-2022. Kodeordet er grøn omstilling.

SYDDJURS: Et budgetforlig med et overvejende rødt flertal kom onsdag i hus i Syddjurs Kommune.

Forligsparterne fortæller i en pressemeddelelse, at man med forliget ønsker at styrke indsatsen for bæredygtighed og grøn omstilling.

Det skal blandt andet ske ved at ansætte en såkaldt bæredygtighedskoordinator, og ved at sætte turbo på grøn omstilling inden for alle kommunens driftsområder - dertil kommer ladestandere til elbiler og -køretøjer ved alle kommunens anlægsbyggerier.

Forligsparter slår desuden fast, at der i årene frem til 2022 ikke bliver plads til skattelettelser.

- Jeg er meget tilfreds med den grønne og bæredygtige profil, som budgettet har fået. Der er tale om et nyt spor, som jeg forventer, vi skal arbejde endnu mere med i de kommende år. Forliget har også en stærk social profil, hvor vi har valgt at styrke den tidlige forebyggende indsats i sundhedsplejen og overfor børn og unge så flest muligt inkluderes i dagtilbud og skoler. Alt i alt er der tale om et budget, som både er økonomisk ansvarligt, og som også har en grøn og social profil. Jeg ville naturligvis gerne have haft alle partier i byrådet med i forliget, men det er desværre ikke lykkedes. Blandt forligsparterne mener vi ikke, at vores økonomi giver plads til en skattesænkning, som ville medføre besparelser på velfærd eller et reduceret anlægsniveau, siger borgmester Ole Bollesen (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge forligsparterne skal der især i Hornslet-området investeres i anlæg for at imødese de mange tilflyttere til området.

Annonce

Herunder kan du se en række konkrete nedslag i forliget:


  • Klippekortsordningen på plejeboligområdet indenfor ældre og sundhedsområdet fortsætter.
  • Kafe Kolind understøttes yderligere i budgettet med 100.000 kroner årligt.
  • Cykelstipuljen forhøjes med 500.000 kroner årligt fra 2020.
  • Skoleområdet styrkes med en generel forhøjelse på 2 millioner kroner på elevtildelingen.
  • Der afsættes midler til en naturpulje på 500.000 kroner til konkrete naturprojekter. Det kan være forbedringer af vandløbs fysiske tilstand, genslyngninger, etablering af paddehuller på kommunale arealer etc.
  • Erhvervspuljen forøges med 250.000 kroner årligt for at understøtte erhvervsudvikling, herunder fremme virksomheder med en grøn profil, og tiltrækning af virksomheder.
  • Veteranpuljen styrkes med 20.000 kroner, sådan at kommunens veteranarbejde understøttes med i alt 70.000 kroner årligt.
  • Der er afsat midler til Knudepunktet i Knebel som en del af projekt Mols i udvikling.
  • Renovering af Naturbørnehaven Mols Bjerge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce