Annonce
Østjylland

Budgettet for 2016 er endeligt vedtaget

<p>Der er 18 af 19 mulige mandater bag Odder Kommunes budget for 2016. Kun Enhedslisten står uden for. Foto: Jens Thaysen</p>

Politikere og forvaltningen mangler dog stadig at finde yderligere fem mio. kr., som Odder Komnune skal spare i 2016.

Annonce

Budgettet for Odder Kommune for 2016 fik den endelige politiske blåstempling på mandagens byrådsmøde, hvor samtlige partier på nær Enhedslisten stemte ja, hvorfor forslag blev vedtaget med 18 af 19 mandater.

Det brede forlig indeholder dog stadig et hængeparti i form af fem mio. kr., der skal findes i besparelser ud over de besparelser, der i forvejen indgår i budgettet. Og den kendsgerning fik en del ord med på vejen af flere byrådsmedlemmer.

»Det, vi har sagt ja til nu, er glasuren og ikke fundamentet i budgettet. Jeg håber, at vi kan fortsætte det gode samarbejde partier imellem, så vi kan finde de fem mio. kr. sammen,« sagde Lars Grønlund (A) således.

Som det eneste parti uden for budgetforliget konstaterede Anders Munk, der var kaldt ind i stedet for en syg Ditte Marie Thejsen, at Enhedslisten som sådan gerne ville have været med i budgetforliget. Men det var ikke muligt.

»Vi ville gerne have været med. Men vi ville i så fald have haft et problem med at kigge vælgerne i øjnene, når man mener, det er i orden at bruge over 400.000 kr. på en cykelsti, mens man skærer ned på børne- og ældreområdet,« sagde Anders Munk, der flere gange i løbet af debatten blev opfordret til at gå med i forliget.

På nær Enhedslisten er samtlige partier i byrådet godt tilfreds med det budget, der nu er blevet vedtaget. Og for Niels Rosenberg (C), har forhandlingerne været lette.

»Vi har sådan set fået alt det, vi gerne ville have, fra de andre partier, og der har været et forrygende samarbejde,« fastslår Niels Rosenberg og glædede sig blandt andet over, at den tidligere børnehave i Ørting nu skal huse flygtning.

»Vi mangler et sted, hvor vi kan placere flygtningene, lige når de kommer til kommunen. Det har vi fået i Ørting, og det er glædeligt,« sagde han.

Hanne Appel (V) glædede sig over, at en række puljer fremover bliver slået sammen.

»Det gør det lettere at fået et overblik, lige som det styrker samarbejdet på tværs af de enkelte afdelinger,« sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Erhverv For abonnenter

Millionomsætning på syv måneder: Nikolaj har tjent kassen på 'en af de dårligste ideer, han nogensinde havde hørt'

Annonce