Annonce
Aarhus

Bum: Så steg antallet af nye corona-smittede igen

Bar Smil ved åen er omdannet til teststed, hvor folk kan købe en corona-test, få hurtigt svar og efterfølgende gå på restaurant. Foto: Henrik Lund
Smittekurven går den forkerte vej i Aarhus Kommune. Kun en gang i maj har der være registreret flere smittede end mandag.

AARHUS: Efter tre dage med forholdsvis jævne smittetal, er Aarhus tilbage i den kedeligere afdeling, når det drejer sig om nye corona-smittede. Data fra Statens Serum Institut viser mandag, at der det seneste døgn er registreret 60 nye århusianske corona-smittede.

Samtidig viser en opdatering fra Aarhus Kommune, at det stadig er især blandt de 10-19 og de 20-29 årige, at smitten stiger. I uge 17 blev der fundet henholdsvis 37 og 59 nye smittede i de to grupper. For de seneste syv døgn er tallet på henholdsvis 97 og 125.

Ifølge Allan Randrup Thomsen, professor og eksperimentel virolog ved Københavns Universitet, og Viggo Andreasen, forsker ved Roskilde Universitet med speciale i matematisk epidemiologi er der ikke noget overraskende i at det er i de grupper at smittetallene stiger.

Annonce

- Ingen af dem er vaccineret endnu, og vi ved, at når vi åbner den del af samfundet op, var det forudsagt, at der ville ske en smittespredning, sagde Allan Randrup Thomsen fredag til Danmark Radios hjemmeside dr.dk, mens Viggo Andreasen forudser en decideret epidemi blandt den yngre del af befolkningen, inden den når at få stikket i skulderen.

Han forventer, at det sagtens kan ende med nogle tusinde hospitalsindlæggelser blandt de unge.

Derimod er der kun få smittede blandt de ældste grupper århusianere, der har stået først i vaccinekøen. Således er der kun registreret tre nye corona-smittede de seneste syv døgn blandt aldersgrupperne fra 70 år og opefter.

Flest på Djursland

I Aarhus' omegnskommuner er det stadig kommunerne på Djursland, der er hårdest ramt.

I Syddjurs er der det senest døgn fundet 12 nye smittede, mens Norddjurs kan lægge 6 nye smittede oven i statistikken.

I de øvrige kommuner er der fundet:

  • Skanderborg: 5
  • Favrskov: 4
  • Odder: 1

Ifølge Region Midtjylland er der 27 indlagte på de midtjyske hospitaler. 12 af de indlagte er at finde på Aarhus Universtetshospital.

Der er det seneste døgn registreret i alt 836 nye smittetilfælde i Danmark.

Det er det laveste antal smittetilfælde de seneste ti døgn, men det skal ses i lyset af, at antallet af test er et stykke under normalen.

Der er det seneste døgn kommet svar på 138.799 PCR-test, og det er det laveste antal PCR-test siden begyndelsen af april.

Der er det seneste døgn registreret et coronarelateret dødsfald. Samlet er Danmark oppe på 2503 dødsfald med virusset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce