x
Annonce
Sport

Bundproppen Norwich forlænger Leicesters sløje stime

John Sibley/Ritzau Scanpix
Leicester tabte fredag for anden kamp i træk og har ikke vundet i over en måned i Premier League.

2020 har indtil videre ikke været særligt indbringende for Leicester i den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

Annonce

Efter et flot efterår har Kasper Schmeichel og co. blot vundet to ud af otte ligakampe på denne side af nytår. Den seneste sejr kom 22. januar mod West Ham.

Fredag blev det til et nederlag på 0-1 til Norwich. Jamal Lewis lavede kampens ene mål, da han med en halvflugter fra venstre side af feltet sendte hjemmeholdet i front.

Leicester pressede på i slutfasen, men fik altså aldrig udlignet. Norwich var sågar tæt på at gøre det til 2-0.

Sejren er Norwichs første i Premier League siden 18. januar. Siden er det blevet til tre nederlag og en uafgjort for bundproppen, der ligger nederst med 21 point.

Det er tre færre en West Ham og Watford, der gør Norwich selskab under nedrykningsstregen. De to førstnævnte har dog spillet en kamp færre.

Trods de sløje resultater ligger Leicester stadig på tredjepladsen i Premier League med 50 point efter 28 kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce